Martien Meiland, Chateau Meiland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Martien Meiland, Chateau Meiland

Chateau Meiland-kijkers gieren het uit bij Martiens biologieles

|
|

Laatste update:

Martien Meiland zorgde vanavond in Chateau Meiland weer voor een opmerkelijk tv-moment. Want tussen het verbouwen en het in elkaar zetten van een bed door, trakteerde hij zijn fans op een mooi biologielesje.

De realityster van SBS blijkt alles te weten over de bloemen, bijtjes... en vooral de vlinders.

Lichaamssappen in de natuur

De Meilandjes willen hun hele voortuin omtoveren in een Grieks-Romeins lusthof, maar in de achtertuin is er alle ruimte voor een plantje hier en daar. Martien vindt het prachtig! "Er moet kleur in. Lavendel of zo of... een vlinderstruik. Hoe heet dat ook alweer?" roept hij zo heerlijk enthousiast uit. "Buddleja!" Volgens een werknemer valt dat onder de klasse 'Spermatopsida', maar die term brengt toch hele andere ideeën bij onze Martien naar boven.

Docent Martien Meiland

Want vlinders en sperma? Dat moet wel wat met elkaar te maken hebben. "Ja, vlinders zullen dan ook wel sperma hebben", zegt hij vertwijfelend. "Ja, want je krijgt eerst een rups, ik denk dan sperma, en dan een vlinder. Zo zal het zijn, ongeveer..." Ongeveer ja.

De kijkers gieren het uit bij dit biologielesje van 's lands bekendste realityster. Lees hieronder maar snel wat ze erover schreven. 

Verhuizing 2.0

Als straks de vlinders paren, krijgen Martien en Erica vast nog alle tijd om te ontdekken hoe dit natuurlijke proces nu echt gaat. Maar dat doen ze hoogstwaarschijnlijk niet in het stulpje waar ze nu in de serie intrekken. De volgende verhuizing staat namelijk al gepland: naar een huis op een hele rustige plek met een laantje en een hek. "Als je in je tuin zit, ziet niemand je en jij ziet niemand", aldus Erica tegenover RTL Boulevard.

Chateau Meiland is iedere maandag en donderdag om 20.30 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder