Raven-Symoné

Veronica Superguide logo
Raven-Symoné
Ophef

Cast Disney-serie legt werk neer en gaat in protest wegens Don’t Say Gay-wet

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Eline Elsinga

Actrice en presentatrice Raven-Symoné en nog meer castleden van de serie Raven’s Home hebben hun werk neergelegd om in protest te gaan wegens de Don’t Say Gay-wet.

 

Wat houdt de wet in?

In Florida is vastgelegd dat er op school niet meer over seksuele oriëntatie of genderidentiteit gesproken mag worden. Ouders kunnen een school aanklagen als een leraar zich niet aan de regels houdt. 

 

‘Iets om voor te vechten’

Raven-Symoné, die zelf queer is, deelde een filmpje op Instagram om bekend te maken dat ze samen met een aantal andere castleden en producenten haar werk heeft neergelegd: “Elke familie, elk persoon en elk kind verdient het om erkend te worden, ongeacht ras, gender of seksuele oriëntatie. Onderwijs waarin de waarheid wordt gesproken over de wereld waarin we leven is iets om voor te vechten.

Personeelsleden zijn boos

Veel personeelsleden van Disney zijn boos dat het bedrijf zich pas uitsprak nadat de wet was aangenomen. Dit is niet de eerste keer dat het merk onder vuur ligt: Zo eiste Disney Ihbti-verhalen te schrappen in films. CEO Bob Chapek zei dat Disney zich niet politiek wil profileren. Achteraf bleek dat het concern geld gedoneerd had aan politici die de Don’t Say Gay-wet hebben opgesteld en ondersteund. Nu biedt de CEO zijn excuses aan en kondigde aan de donaties voorlopig op te schorten. 

 

Bron: ANP/Veronica Superguide

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder