‘Carrie Fisher tóch te zien in Star Wars IX’

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
‘Carrie Fisher tóch te zien in Star Wars IX’

‘Carrie Fisher tóch te zien in Star Wars IX’

|
|

Laatste update:

Afgelopen december overleed actrice Carrie Fisher, bekend van haar rol als Princess Leia in de Star Wars-reeks, plotseling op zestigjarige leeftijd. Omdat Carrie weer te zien zou zijn in het aankomende Star Wars-spektakel Episode IX, waarvoor nog geen opnames waren gemaakt, leek het gevolg dat we haar inderdaad niet te zien zouden krijgen in de film. Toch komt haar broer nu met andere informatie.

‘De legende moet doorgaan’

Todd Fisher heeft tijdens het TCM Film Festival tegenover The New York Daily News namelijk verklaard dat Carrie wel degelijk in de film te zien zal zijn. Carrie’s dochter Billie Lourd en hijzelf hebben toestemming gegeven aan Disney en Lucasfilm om eerder gemaakte, maar zeer recente beelden van Carrie te gebruiken voor de Star Wars IX. “We dachten beide: ‘hoe zou je haar eruit kunnen laten?' En het antwoord is dat je dat niet kunt doen. Ik denk dat haar aandeel nu krachtiger is dan ooit, zoals Obi Wan. […] Ik denk dat de legende door moet gaan”.

Wat en hoeveel we van Carrie te zien zullen krijgen, kon hij niet vertellen. "Ik ben niet de enige die daarover gaat. Maar ik denk dat de mensen het verdienen haar in de film te hebben. Ze is van hen."

Geen digitale Carrie

Eerder bevestigde Walt Disney al officieel dat er geen digitale versie van Fisher gebruikt zou gaan worden in de film. Star Wars IX wordt in de zomer van 2019 verwacht. Eind dit jaar eerst nog Star Wars: The Last Jedi op de planning.

Lees verder