Nikkie de Jager

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Nikkie de Jager

Nikkie de Jager over 'blunder' Caroline Tensen: 'All good'

|
|

Laatste update:

Het was vast het dagje wel voor Caroline Tensen en Nikkie de Jager! De presentatrice van Wie ben ik? kreeg zowel gisteravond als vandaag behoorlijk wat commentaar op haar opmerking over 'vrouw' Nikkie de Jager. Gelukkig lijkt de lucht nu alweer geklaard! 

'Geen man, geen vrouw?'

Rapper Donnie moest gisteren in het spelprogramma raden naar NikkieTutorials. Tijl Beckand beantwoordde zijn vraag “Ben ik een vrouw?” volmondig met “Ja", waarop de rapper al snel door had dat het om de populaire make-upartieste ging. Het leek allemaal prima totdat Caroline Tensen toch nog even wat wilde toevoegen. "Ja, dat was even een dingetje: geen man, geen vrouw? Het is natuurlijk een vrouw! Ja, het is een vrouw, hè?"

Lief berichtje

Wie alleen dacht dat deze transgenderonvriendelijke opmerking een vete a la Gerard en Gordon te weeg bracht, heeft het mis: de dames hebben het namelijk zonder media opgelost. Nikkie laat namelijk via Twitter weten dat er inmiddels geen vuiltje meer aan de lucht is. "Ik kreeg een lief berichtje van Caroline en all is good natuurlijk", schrijft de Songfestival-presentatrice. "Ik weet dat het niet vanuit een kwade hoek komt, alleen zijn deze kleine opmerkingen júist zo killing, ook voor de trans jeugd. Ontzettend fijn om mensen wat kennis mee te geven. En doorrr." 

Bankplakkers: dé podcast over films en series! meer

Door het stof gaan

Ook Caroline gaat op haar Instagram nog even door het stof. "Naar aanleiding van de Wie ben ik?-uitzending van gisteravond heb ik natuurlijk meteen contact gezocht met Nikkie de Jager", begint ze haar bericht. "Ik heb haar verteld dat het zeker niet mijn bedoeling was om haar te kwetsen en mijn oprechte excuses aangeboden. Daar reageerde ze heel lief op en daar ben ik haar heel dankbaar voor. Zo heb ik weer wat geleerd over de gevoeligheid van dit specifieke onderwerp. En ik heb ook geleerd dat met elkaar in gesprek blijven, leidt tot meer kennis en begrip." 

Lees hieronder haar hele bericht aan 'prachtvrouw' Nikkie.

Lees verder