Carlo Boszhard en Lucille Werner in eenmalige Maestro-special

Veronica Superguide logo
Carlo Boszhard en Lucille Werner in eenmalige Maestro-special

Carlo Boszhard en Lucille Werner in eenmalige Maestro-special

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Kijkcijfertopper Maestro keert eenmalig terug op de buis. Oud-kandidaten Karin Bloemen, Carlo Boszhard, Tanja Jess en Lucille Werner worden vergezeld door twee nieuwe gezichten om het orkest nog één keer te dirigeren. Inzet is dit keer niet de gouden baton, maar zoveel mogelijk kinderen in Nederland en het buitenland een betere toekomst bieden.

Kersverse dirigenten

Klaas van Kruistum en Richard Groenendijk vullen het deelnemersveld als nieuwkomers om UNICEF Nederland, Edukans, het Liliane Fonds en Het Vergeten Kind te steunen, die samen zoveel mogelijk kinderen in Nederland en het buitenland willen helpen. Hebben de oud-kandidaten het nog in de vingers? En hoe brengen de nieuwkomers het er vanaf?

Het commentaar komt opnieuw van contrabassist Dominic Seldis, mezzosopraan Tania Kross en dirigent Vincent de Kort, terwijl Frits Sissing de presentatie op zich neemt van deze spetterende showavond. Een belpanel onder leiding van Natasja Froger zit tijdens de uitzending klaar om telefoontjes in ontvangst te nemen van mensen die de actie met een eenmalige donatie willen steunen. 

Gouden baton

Van Maestro werden in de afgelopen jaren drie seizoenen gemaakt. Het laatste seizoen, waarin zangeres Leona Philippo won, werd door ruim twee miljoen kijkers gevolgd. De opnames voor de special vinden volgende week al plaats in de Philharmonie in Haarlem. De uitzending komt op 4 november op televisie op NPO1.

Lees verder