Carice van Houten in Zwartboek

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Carice van Houten in Zwartboek
BN'ers

Carice van Houten is klaar met naaktscènes: ‘Die tijd is voorbij’

|
|

Laatste update:

Carice van Houten heeft mogelijk de beroemdste borsten van Nederland. De actrice liet ze zien in o.a. Zwartboek, De Passievrucht, Game of Thrones: de lijst is eindeloos. Niet langer! Volgens de actrice is ‘de tijd van naaktscènes voorbij’.

Carice vertelde in de podcast Darmstad FM (van Tina de Bruin) dat ze achteraf haar bedenkingen heeft bij sommige naaktscènes die ze opnam. ‘Met terugwerkende kracht denk ik wel eens: ‘Waarom moest ik in die scènes altijd in bad? Waarom moest ik met mijn tieten tegen een glazenplaat geduwd worden? Best gek, dat ik dat zo vaak en makkelijk heb gedaan.’

'Ik vind mijn lijf weinig aan'

Het is niet zo dat de actrice tegenwoordig een hekel heeft aan naakt in films, maar voor haarzelf is het hoofdstuk nu afgesloten. ‘Je kunt iets heel moois laten zien met functioneel naakt, maar voor mij is die tijd voorbij.’ Volgens Carice heeft het vooral met ‘schaamte’ voor haar lichaam te maken.  ‘Ik vind mijn lijf weinig aan op het moment: ze hoeven er gewoon niet meer uit.’

Carice van Houten had een glansrol als de heks Melisandre in Game of Thrones, maar eigenlijk vond ze de opnames van die serie helemaal niet zo leuk. Vorig jaar kreeg de actrice ook nog ongevraagd kritiek op haar uiterlijk: begrijpelijk dat ze er even helemaal klaar mee is.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder