Halina Reijn Maaike Neuville Carice Van Houten Red Light

Veronica Superguide logo
Halina Reijn Maaike Neuville Carice Van Houten Red Light

Carice van Houten en Halina Reijn samen te zien in nieuwe serie Red Light

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De Nederlandse actrices Carice van Houten en Halina Reijn zijn al vaker samen te zien geweest in films als Valkyrie en de moderne klassieker Zwartboek, maar nu gaan ze ook samen een serie maken. Het gaat om de nieuwe Nederlandstalige serie Red Light, waarvoor de opnames deze week van start zullen gaan. Dit wordt een Nederlands-Vlaamse co-produktie, en de derde hoofdrol wordt dan ook gespeeld door een Vlaamse actrice, namelijk Maaike Neuville.

Hoofdrolspeelsters én producentes

Carice en Halina spelen niet alleen de hoofdrollen in de serie, maar zij zullen ook als creative producers een flinke vinger in de pap hebben bij het maken van Red Light. Het wordt namelijk een co-produktie van Man Up, de nieuwe productiemaatschappij van de twee Nederlandse actrices. De eerste produktie van Man Up was de thriller Instinct, waarin Carice de hoofdrol speelde en Halina op de regiestoel zat. Die film komt 3 oktober in de bioscopen. Voor het zover is zal Carice trouwens ook vanaf 19 september te zien zijn in de thriller Domino, samen met haar Game of Thrones-maatje Nikolas Coster-Waldau en haar lief Guy Pearce.

Duister verhaal

Het verhaal is nog onduidelijk, maar de titel in combinatie met een duister statement van de beide dames doet vermoeden dat Red Light vertelt over dames die tegen hun wil in de prostitutie belanden. Dit wilden ze alvast over de serie kwijt: “Het is onze missie om met Man Up belangwekkende verhalen te vertellen vanuit een vrouwelijk perspectief. Red Light is een verhaal met enorme urgentie, over vrouwen, seksualiteit en macht. We zijn erg trots dat na lange voorbereiding de opnames nu gaan beginnen. We geloven dat Red Light een zeer wervelende, actuele serie wordt.” Wanneer de serie te zien zal zijn is nog niet bekend, we weten al wel dat Red Light hier in Nederland bij BNNVARA te zien zal zijn.

Lees verder