Carice van Houten bij de Emmy Awards 2019

Veronica Superguide logo
Carice van Houten bij de Emmy Awards 2019

Carice van Houten deed alsof ze zwanger was 'om aandacht te trekken'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Game of Thrones-actrice Carice van Houten doet enkele pikante onthullingen in de nieuwe editie van Chantal Janzens magazine &C. Ze verlangt af en toe naar aandacht waardoor ze ooit net deed alsof ze zwanger was.

Carice en acteur Guy Pearce werden zo'n drie jaar geleden ouders van Monte, maar eerder deed de actrice eens 'alsof' ze zwanger was. Waarom? Voor de schijnwerpers! Ze geeft toe wel eens te verlangen naar aandacht. "Ik heb zelfs een keer een zwangerschap gefaket om aandacht te trekken."

Carice en de Emmy's

Laatst greep Carice helaas net naast een Emmy-award voor haar rol als Melisandre in Game of Thrones. Ze zag er wél vrolijk en schitterend uit op de rode loper, maar stiekem voelt de actrice een "schijtangst" om ook maar te praten in het openbaar, zo vertrouwt ze Chantal Janzen toe. Een groot contrast waar veel druk bij komt kijken. "Van de druk om iets leuks te zeggen. Ik bén niet leuk."

Carice is lui

Ondanks een werklust en bijbehorend Hollywood-CV waar je u tegen zegt, voelt Carice zich ook wel eens "lui". "Je zult mij nooit van je leven om half zeven ’s ochtends in een park zien rennen. Nooit, never, niet.” Draaidagen zijn daardoor wel eens lastig. "Ik heb eerlijk gezegd best een haat-liefdeverhouding met mijn werk. Ik heb eigenlijk bijna nooit zin. Ik ben best wel lui."

Instinct

Lui of niet: er komt gewoon weer een nieuwe Carice-film uit. De spannende thriller Instinct, al te zien in sommige bioscopen, is geregisseerd door haar bff Halina Reijn en draait om psychologe Nicoline (Carice), die in een tbs-kliniek gaat werken. Eén van de patiënten is de zware misdadiger Idris (Marwan Kenzari). Hij probeert Nicoline ervan te overtuigen dat hij ongevaarlijk is en begint een gevaarlijk machtsspel met de psychologe. 

Lees verder