Cadeautje van Netflix: een 24 uurs-radiozender vol comedy

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Cadeautje van Netflix: een 24 uurs-radiozender vol comedy

Cadeautje van Netflix: een 24 uurs-radiozender vol comedy

|
|

Laatste update:

Netflix verovert wéér een stukje van de wereld. Dit keer vergrijpt de streamingdienst zich aan de radio. Vanaf januari lanceert Netflix een eigen radiozender die 24 uur per dag comedy uitzendt.

LOL

Netflix slaat de handen ineen met het Amerikaanse mediabedrijf SiriusXM, en daar zijn ze bij laatstgenoemde erg blij mee: "Netflix produceert een grote hoeveelheid comedyprogramma's van wereldklasse met toptalent dat de ruggengraat wordt van ons nieuwe kanaal", vertelt een SiriusXM-woordvoerder. De radiozender is een promotie-instrument voor Netflix om de specials van stand-upcomedians wat meer aan de man te brengen. Netflix heeft namelijk behoorlijk geïnvesteerd in het genre. Zo zagen we afgelopen jaar al de geboorte van de serie The Standups, waarin grote comedians de kijker binnen een half uur laten schaterlachen. Ook heeft Netflix de rechten van de shows van Ricky Gervais gekocht. 

Wat houdt dat in?

Hoe het programma van de radiozender ingevuld wordt is niet helemaal duidelijk. Wel weten we dat er plaats is voor onder andere highlights uit de Netflix-specials, nieuw materiaal van comedians als Chris Rock, Dave Chappelle en Jerry Seinfeld èn wellicht zelfs hele talkshows. 

Lees verder