Caroline Flack, eerbetoon

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Caroline Flack, eerbetoon

“Pesterijen door media" strafbaar stellen na dood Caroline Flack

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

We lieten jullie vorige maand weten dat de Britse Love Island-presentatrice Caroline Flack op 40-jarige leeftijd een einde aan haar leven maakte. Flack zou vervolgd worden voor de mishandeling op haar partner. De zaak kreeg veel media-aandacht. Zodoende gaat er nu een petitie rond om ervoor te zorgen dat "pesterijen door de media" strafbaar worden gesteld.

Petitie Caroline Flack ingediend bij ministerie

De BBC meldt dat honderdduizenden Britten de petitie inmiddels ondertekend hebben. Men verwijt een aantal Britse media dat ze Caroline Flack belaagd hebben, terwijl ze op haar meest kwetsbaarst was. Ze spreken daarbij over "pesterijen door de media". Sommige media waren volgens hen bereid om Flack met de grond gelijk te maken, enkel om "een paar extra kranten te kunnen verkopen". Het doel is om dit soort “pesterijen” strafbaar te stellen. De petitie is inmiddels ingeleverd bij het verantwoordelijke ministerie.

Caroline Flack kreeg eerbetoon in Love Island

Zoals gezegd, presenteerde Caroline Flack het tv-programma Love Island. De zender besloot na haar dood een uitzending te laten vervallen, om goed na te denken over een eerbetoon. Dat eerbetoon is inmiddels uitgezonden. Voice-over Ian Sterling gaf aan dat Flack de reden was dat kijkers zo dol waren op Love Island. Hij hoopt dat haar overlijden er in ieder geval voor gaat zorgen dat mensen wat aardig zijn voor elkaar, hun liefde gaan tonen en echt naar elkaar gaan luisteren.

Worstel je met suïcidale gedachten? Praat er dan over. Bel 0900-0113 of ga naar 113.nl.

Lees verder