Britt Dekker

Veronica Superguide logo
Britt Dekker

Britt Dekker slaat terug na uithaal Johan Derksen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Voetbalanalist en notoire bromsnor Johan Derksen liet afgelopen vrijdag in Veronica Inside weten dat 'ie 'gek wordt' van Britt Dekker en haar nieuwe programma Britts Gouwe Ouwen. Maar wat vindt ze daar eigenlijk zélf van?

"Die Britt, wat wel een aanstekelijk meisje is, bedenkt dan dat ze stage gaat lopen in een bejaardentehuis", zei Johan. "Sociaal werk doe je anoniem. Nee, zij doet het alleen maar om er een heel programma over te maken. Ik word er gek van." Duidelijke taal! 

Reactie Britt Dekker

Zoals je misschien weet mocht Britt in ruil voor een stel programma's voor Talpa haar droompaard George kopen. Hier hoort Britts Gouwe Ouwen - waarin ze meeloopt in een bejaardentehuis - ook bij. Haar reactie op Johans verwijten is simpel. "Het is een beetje moeilijk om een programma te maken zonder camera’s erop", zegt ze in een interview (via Mediacourant).

Ordinair

Volgens Johan is het één grote hypocriete bende. Het gaat allemaal om de kijkcijfers. "Er wordt een sociaal sausje aan gegeven, maar zeg dan: het gaat ordinair om de kijkcijfers. Maar niet de sociale rol naar je toe trekken. Maar nogmaals: ik vind het een bijzonder aardig meisje, hoor." Britt geeft echter niet toe dat het haar om de kijkcijfers gaat. Zij moet dat paard gewoon 'compenseren'. "Weet je wat het is… Hij zegt: ga het bejaardentehuis in en maak er geen filmpje van. Maar het hele idee was: ik krijg een paard van John en moet daar iets terug voor doen. Ze moeten dan toch even meefilmen."

Kijkcijfers

Britts Gouwe Ouwen ging ondanks een ronkend en lief betoog in kijkcijferknaller DWDD niet als een speer van start. Er keken maandag 558.000 mensen naar de eerste aflevering. Zeker geen horrorcijfers, maar als je bedenkt dat Chateau Meiland ervoor nog 1,3 miljoen kijkers scoorde, haakten er wel veel mensen af. "Of er nou 300.000 of 700.000 mensen naar kijken, ik heb het paard al", grapt Britt, die 'de directie van Talpa' overigens wél betere kijkcijfers gunt. Maar: "Ik rij net zo lekker op dat paard met weinig of veel kijkers eerlijk gezegd".

Britts Gouwe Ouwen is elke maandag om 21:30 uur te zien op SBS6.

Lees verder