Brimstone gaat als een tierelier in Nederland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Brimstone gaat als een tierelier in Nederland

Brimstone gaat als een tierelier in Nederland

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Heb jij Brimstone al gezien? De film van de Nederlandse regisseur Martin Koolhoven blijft bezoekers naar de bioscoop trekken.

70.000 bezoekers

Brimstone draait nu langer dan een week in de bioscopen (sinds 12 januari) en de aantallen blijven stijgen. In tien dagen tijd zagen 70.000 Nederlanders de film en dat kunnen er goed nog veel meer worden. Ter vergelijking: de bezoekersaantallen van Assassin’s Creed zijn bijvoorbeeld gehalveerd een week na de release.

Brimstone

Een reden dat Brimstone het goed doet, kan zijn dat het film van eigen bodem is. Niet alleen werd het verhaal geschreven en geregisseerd door Koolhoven, ook onze eigen Carice van Houten speelt een grote rol in Brimstone. Het 'duistere western' gaat over Liz, die niet kan praten. Haar gelukkige leven wordt overhoop gehaald wanneer een dominee in het dorp verschijnt die het duidelijk op haar gemunt heeft.

Nederlandse films

Brimstone is niet de enige film van Nederlandse makelij die op dit moment scoort op het witte doek. Ook Soof 2, die al een paar maanden draait, trok veel bezoekers (768.000) naar de bioscoopzalen. Onze Jongens, met een strippende Jim Bakkum, zorgde voor een bezoekerssaaantal van 250.000 in drie weken tijd.

Lees verder