Iron Man Man of Steel Statue Forte Dei Marmi Italy Daniele Basso

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Iron Man Man of Steel Statue Forte Dei Marmi Italy Daniele Basso

Bravo Tony! Italië geeft Iron Man een eigen standbeeld

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Dit artikel bevat SPOILERS voor wie Avengers: Endgame nog steeds niet gezien heeft. (Maar waarom zou je in 's hemelsnaam op dit item over de grootste film aller tijden klikken als die nog op je watchlist staat?) Je kunt je vast nog herinneren dat Peter Parker in Spider-Man: Far From Home overal in Amerika én Europa monumenten tegenkwam ter nagedachtenis aan Tony Stark. Nu heeft een Italiaanse kunstenaar een écht standbeeld gemaakt om de overleden Iron Man te eren, de held die zich opofferde zodat de rest van het universum door kon leven.

Het beeld in kwestie staat in het Italiaanse kustplaatsje Forte Dei Marmi, en is gemaakt door kunstenaar Daniele Basso. Iron Man is hier te zien in zijn karakteristieke landende superheld pose. Het werk maakt deel uit van Oltre Verso, een 40 beelden tellende expositie van de kunstenaar. Vooralsnog is het de bedoeling dat het monument nog maar een paar weken te zien blijft, maar zodra de burgemeester in de gaten krijgt wat voor toeristenmagneet ze hier in huis hebben zal het vast langer blijven staan. En terecht, want we hebben niet meer zo genoten van een standbeeld sinds James Corden David Beckham verraste met het evenbeeld van de voetballer.

“Man of Steel”

De naam van het kunstwerk is een beetje ongelukkig, aangezien Basso besloot zijn chromen meesterwerk “Man of Steel” te noemen. En laat dat nou net de bijnaam zijn van een andere superheld die uit de stal van Marvels gezworen concurrent Marvel vandaan komt. Het is niet duidelijk of de kunstenaar met deze naam kwam om DC-fans te jennen, of dat die gewoon ontzettend ongelukkig gekozen is.

Italia ama Avengers 3000

Dit Iron Man-monument is trouwens niet de eerste link tussen Italië en de Avengers. Wist je dat het fort uit Avengers: Age of Ultron helemaal niet CGI is maar echt bestaat, en in een vallei in Noord-Italië ligt?

Lees verder