John Singleton

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
John Singleton

Boyz n the Hood regisseur John Singleton overleden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De Oscar-genomineerde regisseur en scriptschrijver John Singleton is overleden op 51-jarige leeftijd. Op 17 april werd hij getroffen door een zware beroerte waardoor hij in een coma raakte. Zijn familie maakte maandag de moeilijke beslissing om hem van de beademing te halen. Ze lieten weten via Deadline dat John vredig is heengegaan, omgeven door zijn familie en vrienden. 

Schitterende carrière

Zijn nabestaanden stonden stil bij de carrière van John Singleton. Hij is vooral bekend vanwege zijn regiedebuut Boyz n the Hood. Hiervoor ontving hij op 24-jarige leeftijd al Oscarnominaties voor beste regisseur en beste originele script. Naast zijn films regisseerde hij ook verschillende videoclips van Michael en Janet Jackson en afleveringen van onder andere de series Empire, American Crime Story en Billions

Verlies in Hollywood

John Singleton hield ervan om aanstormend talent kansen te geven in zijn producties. Vele namen zoals Tupac Shakur, Regina King, Ice Cube en Taraji P. Henson zijn bekend geworden mede door zijn hulp. Het nieuws komt bij de sterren hard aan. Velen posten over het verlies op social media waaronder Samuel L. Jackson en Regina King. 

Lees verder