Boyhood-regisseur gaat 20 jaar doen over nieuwe musical-film

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Boyhood-regisseur gaat 20 jaar doen over nieuwe musical-film

Boyhood-regisseur gaat 20 jaar doen over nieuwe musical-film

|
|

Laatste update:

Als je dacht dat regisseur Richard Linklater zijn gedurende twaalf jaar opgenomen film Boyhood uit 2014 (of eigenlijk uit 202 tot en met 2014)  nooit meer zou overtreffen, dan zul je over een paar decennia verbaasd opkijken. De filmmaker is nu beginnen aan een musical-film waar hij zowaar twintig jaar de tijd voor uit gaat trekken?!

Zes Oscarnominaties

Het bizarre van Boyhood was dat we hoofdrolspeler Ellar Coltrane aan het begin van de film als hummeltje van zeven leerden kennen, en uiteindelijk zagen we hem tegen het eind van de film als 19-jarige student. Geen CGI, niet meerdere acteurs voor dezelfde rol, maar gewoon 12 jaar lang aan een film werken met dezelfde acteurs. En dan de mazzel hebben dat er niemand in de tussentijd doodgaat of er geen zin meer in heeft. De film kreeg zes Oscarnominaties, waaronder die voor Beste Film en Beste Regie. Uiteindelijk won echter alleen Patricia Arquette een beeldje voor haar bijrol als moeder.

Merrily We Roll Along

Nu is Linklater, die we ook kennen van de Before Sunrise-trilogie en van de Jack Black-komedie School of Rock, dus begonnen aan de musical-film Merrily We Roll Along die pas in 2040 af zal zijn. De film vertelt het verhaal van een componist van filmmuziek die zijn vrienden en zijn creatieve kant de rug toekeert om filmproducent te worden. Over filmproducenten gesproken: producent van deze musical is Jason Blum, die normaal alleen bloedstollende horrorfilms maakt. Een goede keus of niet? Over dik 20 jaar zullen we het weten!

Lees verder