Bond-acteur Roger Moore overleden

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Bond-acteur Roger Moore overleden

Bond-acteur Roger Moore overleden

|
|

Laatste update:

De Britse acteur Sir Roger Moore is dinsdag op 89-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat hebben zijn kinderen via het Twitter-account van de filmster bekendgemaakt.

Televisie

Moore begon zijn carrière als model, maar maakte al snel de overstap naar het witte doek. Van de jaren 50 tot de jaren 70 speelde de acteur in televisieseries als Ivanhoe, The Alaskans, Maverick, The Saint en The Persuaders! 

James Bond

Sinds de jaren 60 gingen er al geruchten dat Moore misschien Sean Connery zou gaan vervangen als James Bond. Uiteindelijk was hij pas in Live and Let Die uit 1973 te zien als de Britse spion. Daarna speelde hij Bond in The Man with the Golden Gun (1974), The Spy Who Loved Me (1977), Moonraker (1979), For Your Eyes Only (1981), Octopussy (1983) en A View to a Kill (1985). 

Beste Bond Ooit?

Niemand heeft de rol van James Bond langer vertolkt dan Moore. Hij is tevens de oudste Bond ooit. Moore was 45 in Live and Let Die en 58 toen hij zijn 'license to kill' aan de wilgen hing. In 2004 werd hij door leden van The Academy of Motion Picture Arts and Sciences verkozen tot de beste Bond aller tijden.

Lees verder