Bohemian Rhapsody cast droeg originele Queen kledingstukken

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Bohemian Rhapsody cast droeg originele Queen kledingstukken

Bohemian Rhapsody cast droeg originele Queen kledingstukken

|
|

Laatste update:

Bohemian Rhapsody is een van de grote favorieten dit awardseizoen door hoe waarheidsgetrouw het rockband Queen neerzet. Met name Rami Malek als leadzanger Freddy Mercury wordt overladen met lof. Nu pas weten we hoe waarheidsgetrouw precies de film is, want de cast droeg originele kledingstukken van de band!

Het nieuws is onthuld via een video van The Wrap. Daarin laat Gwilym Lee (Brian May in de film) zien dat hij een origineel gilet van de gitarist draagt. Ook costume designer Julian Day komt aan het woord en vertelt hoe ontzettend behulpzaam de bandleden waren. Brian May en Roger Tayler nodigden Day letterlijk uit om naar hen thuis te komen en in de kledingkast rond te neuzen. May: "Gelukkig hebben we nog steeds veel van onze outfits thuis liggen. Kom maar in mijn archief kijken als je wilt.”

Veel prijzen voor Bohemian Rhapsody

Het gaat specifiek om kledingstukken van de gitarist en drummer. Zanger Freddy Mercury overleed in 1991 op 45-jarige leeftijd aan de gevolgen van aids. Rami Malek vertolkt hem in Bohemian Rhapsody en won daarvoor al een Golden Globe en een BAFTA voor beste mannelijke hoofdrol. Hij is ook genomineerd voor de Oscar in die categorie en eind februari weten we of hij die heeft gewonnen.

Lees verder