Boer Ayoub voor KRO-NCRV

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Boer Ayoub voor KRO-NCRV

Internetsensatie boer Ayoub krijgt eigen televisieprogramma

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De KRO-NCRV heeft het platteland helemaal omarmd; na Boer Zoekt Vrouw en Nieuwe Boeren is het nu tijd voor een programma rondom boer Ayoub.

Ruim een half jaar geleden werd Ayoub geportretteerd in een reportage van RTV Noord-Holland. Deze Amsterdammer met Marokkaanse roots wilde niets liever dan boer worden. En zijn tomeloze enthousiasme sloeg direct over op de kijkers. Het duurde dan ook niet lang voordat Ayoub het internet veroverde. Zijn populariteit is de KRO-NCRV blijkbaar ook niet ontgaan, want zij maken nu een programma rondom deze bijzondere boer.

Droom

Ayoub maakte het goede nieuws onlangs bekend op YouTube. “Ik ga een programma maken voor de KRO-NCRV. Daarin gaan de camera’s mij volgen om te kijken of ik mijn droom kan halen”, vertelt de 23-jarige Amsterdammer in de aankondiging.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify.

Poten in de klei

Peter Kuipers heeft in ieder geval alle vertrouwen in het nieuwe plattelandsprogramma: “De gedrevenheid en het enthousiasme van Ayoub zijn aanstekelijk”, aldus de directievoorzitter van de KRO-NCRV. “In een tijd waarin boeren het zwaar hebben, is het belangrijk om te laten zien dat deze jonge vent, zonder agrarische achtergrond, niets liever wil dan letterlijk met zijn poten in de klei staan.”

Het nog naamloze programma met Ayoub gaat dit jaar van start op NPO 3. 

Lees verder