BNN kloont Rotterdamse buldog

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
BNN kloont Rotterdamse buldog

BNN kloont Rotterdamse buldog

|
|

Laatste update:

Voor het nieuwe BNN-programma Klonen: Wens Of Waanzin, heeft de zender een Rotterdamse buldog in Zuid-Korea laten klonen. Het is voor het eerst dat een Nederlands huisdier gekloond is, aangezien dit verboden is. De actie roept dan ook behoorlijk wat reacties op.

Klonen

BNN dook de regeltjes omtrent klonen eens in en kwam erachter dat het verboden is om dieren in Nederland te klonen, maar dat je ze wél mag importeren. Voor het nieuwe programma gingen ze op zoek naar mensen die hun huisdier wilden klonen. Uiteindelijk zijn de Rotterdamse baasjes van Amerikaanse buldog Joep uitgekozen. Presentatoren Sophie Hilbrand en Bas Haring reisden vervolgens af naar Zuid-Korea en brachten de gekloonde buldog Pipo mee terug.

Verontwaardigd

De baasjes van het beestje zijn enorm blij. "Het zijn niet alleen de uiterlijke kenmerken die nagenoeg identiek zijn. We zijn dagelijks verbaasd over het gedrag en karakter dat op zóveel punten overeenkomt met onze oude hond. Dat is niet te geloven", vertellen zij aan de Telegraaf. Politieke partijen en dierenwelzijnsorganisaties reageren echter verontwaardigd. Zo zouden er grote risico’s aan het klonen verbonden zijn en is het oneerlijk dat asielhonden plaats moeten maken voor gekloonde dieren. 

Zie ook:

"Ja hoor!"

Veel twitteraars willen nog niet geloven dat dit verhaal waar is. Aanstaande vrijdag wordt de eerste aflevering van ‘Klonen: wens of waanzin?’ om 21.10 uur uitgezonden.

Lees verder