Blair Witch Project keert mogelijk terug als televisieserie

Door Redactie
Blair Witch Project keert mogelijk terug als televisieserie

Vorig jaar maakte de Blair Witch de bioscopen nog onveilig. Maar als het aan regisseur Eduardo Sánchez ligt, krijgt de helse heks binnenkort haar eigen televisieserie!

Found footage

In 1999 leverde regisseurs Daniel Myrick en Eduardo Sánchez met The Blair Witch Project misschien wel de invloedrijkste horrorfilm van de laatste dertig jaar af. Na deze onverwachte kaskraker verschenen er talloze zogenaamde ‘found footage-films’ in het horrorgenre, van Cloverfield en [REC] tot The Last Exorcism en Paranormal Activity. Helaas maakten de vervolgen in de Blair Witch-reeks, waarvan de laatste vorig jaar verscheen, minder indruk. Maar regisseur Sánchez heeft grote plannen voor een televisieserie gebaseerd op de horrorreeks!

Grote stap

In een interview met Diminishing Returns vertelt de regisseur: “Voor ons ligt het heel erg voor de hand om een televisieserie te maken over de Blair Witch. Je kunt zeggen dat het van de originele makers is en dan vragen we interessante horrorregisseurs om de afleveringen te regisseren. Het is natuurlijk nog maar de vraag of het van de grond komt, maar ik denk dat televisie waarschijnlijk de volgende grote stap is voor de Blair Witch-reeks.”