Black Panther heeft wel één heel grote aanhanger

Veronica Superguide logo
Black Panther heeft wel één heel grote aanhanger

Black Panther heeft wel één heel grote aanhanger

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Michelle Obama, de voormalige Amerikaanse First Lady, heeft haar steun uitgesproken voor de film Black Panther. De vrouw van oud-president Barack Obama liet maandag op Twitter weten dat zij de film als een mijlpaal beschouwt.

Black Panther, dat afgelopen weekend zowel in de VS als in Nederland diverse records brak, is de eerste grote actiefilm met een volledig donkere cast. “Felicitaties aan het volledige team van Black Panther!” prees Michelle Obama. “Dankzij jullie kunnen jonge mensen eindelijk superhelden zien op het grote doek die eruitzien zoals zij. Ik hou van deze film en ik weet dat het verhaal mensen van allerlei achtergronden zal inspireren om de moed te vinden om de held van hun eigen verhaal te zijn.”

De film staat (op de slotscène na) los van de andere Marvel-titels en vertelt over T'Challa (Chadwick Boseman), die na de dood van zijn vader terugkeert naar het Afrikaanse land Wakanda om zijn rechtmatige plek als koning in te nemen. Een oude vijand stelt echter ook recht te hebben op de troon, een claim waarmee het voortbestaan van de wereld in gevaar dreigt te komen.

Records

De superheldenfilm is gemaakt door de jonge regisseur Ryan Coogler, die eerder veelgeprezen drama's als Fruitvale Station en Creed afleverde. De hoofdrollen naast Boseman worden vertolkt door Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Angela Bassett, Andy Serkis en Martin Freeman. In Nederland trok de film het afgelopen weekend meer dan 150.000 bezoekers. In de VS bracht Black Panther in het openingsweekend meer dan 200 miljoen dollar op, ook een record.

Lees verder