James Bond

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
James Bond
James Bond

Bizar hoge bedragen voor James Bond collector items

|
|

Laatste update:

Dit weekend was het 60-jarig bestaan van James Bond en daarom werden er 25 collector items uit verschillende James Bond films geveild bij het bekende veilinghuis Christie’s in Londen.

In totaal wordt er meer dan 6 miljoen Engelse pond opgehaald. Dat meldt de Daily Mail. Het bedrag wordt gedoneerd aan verschillende goede doelen.

Recordbedrag

Het hoogste bedrag werd neergeteld voor de stuntwagen uit de film No Time To Die. Deze 007 Aston Martin DB5 werd gebruikt door Daniel Craig en is voor bijna 3 miljoen Engelse ponden verkocht. Uiteraard inclusief imitatiewapens. Wow!

Vier keer meer dan geschat

Ook de motor, een Triumph Scrambler, uit dezelfde film bracht 138.500 Engelse ponden op. En dat is vier keer meer dan geschat. Andere dingen die werden geveild zijn de Q jet boat uit The World is Not Enough, het Swarovski ei uit Octopussy én een pak van Timothy Dalton. De echte die hard-Bond fans en verzamelaars konden hun slag slaan.

Ondertussen zijn wij vooral héél benieuwd wie de nieuwe Bond wordt. Zou het Idris Elba zijn?

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder