Joker

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Joker

Bioscoopreleases oktober 2019: deze films wil je niet missen!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Oktober brengt meestal perfect bioscoopweer met zich mee en gelukkig valt er weer lekker veel te zien in de zalen. Van Joker en Terminator: Dark Fate tot F*ck de Liefde en de Friends jubileumfilm. Deze nieuwe bioscoopreleases wil je niet missen!

Joker

3 oktober

Jared Leto werd als The Joker in Suicide Squad matig ontvangen. Dan brengt Joaquin Phoenix het er stukken beter vanaf in The Joker. Deze opzichzelfstaande film gaat over hoe een mislukte komediant transformeert in Batmans gevaarlijkste tegenstander. Phoenix wordt nu al getipt voor een Oscar, maar de film zelf moet ook goed werken als intense thriller.

F*ck de Liefde

3 oktober

Drie liefdesverhalen komen samen in F*ck de Liefde: Lisa (Bo Maerten) worstelt met een scheiding met Jack (Edwin Jonker). Haar vriendinnen nemen haar daarom mee naar Curaçao om uit te waaien. Ze ontmoet de charmante wereldreiziger Jim (Thijs Römer) en de vonken vliegen over. Ondertussen duikt Jack in de koffer met Cindy (Victoria Koblenko) en vormt haar zus Bo (Yolanthe Cabau) de derde hoofdrolspeler, want haar man Said is ontslagen maar hij verzwijgt dat voor haar. Drama om van te smullen!

Shaun het Schaap: Het Ruimteschaap

9 oktober

De avonturen op de Mossy Bottom-boerderij zijn vaak al raar genoeg voor Shaun het Schaap, maar in zijn tweede speelfilm wordt het nog gekker. Een ruimteschip stort neer en Shaun wordt al gauw vrienden met de bestuurder, het ruimtewezentje Lu-La. Samen proberen ze terug te keren naar Lu-La’s thuisplaneet.

Whitestar

9 oktober

De strenge paardenhandelaar Alex zoekt vakantiehulp en Megan (Richelle Plantinga) en haar beste vriendin Julia (Sterre van Woudenberg) zien dat wel zitten. Megan droomt ervan een succesvolle dressuurrijder te worden maar ze heeft geen paard… totdat Whitestar op haar pad komt. De twee bouwen een speciale band met elkaar maar het paard blijft onthandelbaar voor ieder ander. Alex dreigt hem weg te doen; kunnen Megan en Whitestar bij elkaar blijven? Met Britt Dekker als de volwassen versie van Megan.

Everest: de jonge Yeti

9 oktober

Tienermeisje Yi droomt ervan haar bemoeizuchtige familie in Shanghai te verlaten en op wereldreis te gaan. Die kans krijgt ze wanneer ze een ontsnapte yeti ontdekt. Samen met haar vrienden brengt ze het magische monster terug naar het Himalayagebergte, maar zakenman Burnish zit ze op de hielen want hij wil de Yeti voor zijn dierenverzameling hebben!

Maleficent 2: Mistress of Evil

16 oktober

Angelina Jolie speelt opnieuw de beroemde Disney-schurk Maleficent. In de eerste film sloot ze vrede met prinses Aurora (Elle Fanning), maar de vriendschap wordt getest wanneer schoonmoeder Queen Ingrith (Michellle Pfeiffer) de mensen en feeën voorgoed van elkaar wil scheiden. Is er nog hoop dat de twee rassen met elkaar kunnen leven?

Waar is het Grote Boek van Sinterklaas?

16 oktober

Sinterklaas is weer in het land en natuurlijk gaat er iets mis! Iemand heeft het Grote Boek van de Goedheiligman gestolen én gelijk ook het Grote Boek van de Kerstman meegepikt. Toevallig doet speelgoedfabrikant Guus Blik (Carlo Boszhard) goede zaken nu alle kinderen de verkeerde cadeautjes hebben gekregen. De 2 bebaarde helden werken samen om hun boeken terug te vinden.

Friends: The One With The Anniversary 25 jaar

20 oktober

Friends bestaat 25 jaar en dat wordt groots gevierd. Friends-fans in Nederland kunnen naar een speciale jubileumfilm. Het gaat om een compilatie van de beste afleveringen van de sitcom, inclusief behind the scenes-beelden en exclusieve interviews. Sterker nog, er zijn wel 3 versies gemaakt! Bekijk hier wat je kan verwachten van iedere ‘film’ en in welke bioscopen je ze kan zien. Voor het jubileum hebben we ook uitgezocht hoe het nu gaat met alle Friends-acteurs.

Bioscoopreleases oktober 2019: deze films wil je niet missen!

Terminator: Dark Fate

31 oktober

De laatste Terminator-films waren zo slecht dat ze gewoon genegeerd worden door Dark Fate. De gebeurtenissen spelen zich na T2: Judgement Day af en brengen Linda Hamilton en Arnold Schwarzenegger voor het eerst weer samen terug. Hamilton speelt Sarah Connor, die samen met een hybride cyborgmens een jong meisje moet beschermen van een nieuwe tijdreizende terminator.

Blijf je liever thuis op de bank films kijken? Bekijk dan ons Netflix oktoberoverzicht en wat je op Disney+ allemaal kunt kijken.

Lees verder