Bioscoop verwijdert uit voorzorg Avengers: Endgame-bezoeker met syndroom van Gilles de la Tourette

Veronica Superguide logo
Bioscoop verwijdert uit voorzorg Avengers: Endgame-bezoeker met syndroom van Gilles de la Tourette

Bioscoop verwijdert uit voorzorg Avengers: Endgame-bezoeker met syndroom van Gilles de la Tourette

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Avengers: Endgame draait nu een week en is hard op weg de meest succesvolle film aller tijden te worden. Alle fans van het eerste uur hebben de film inmiddels gezien, behalve dan de 15-jarige Emily Duncan uit Oklahoma. Zij lijdt aan het syndroom van Gilles de la Tourette, en omdat dit tijdens de voorfilms al merkbaar was voor het publiek werd zij door de bioscoopmanager vriendelijk doch dringend verzocht te vertrekken.

Spectaculaire finale

Volgens deze tiener met Tourettes kan zij haar aandoening redelijk onderdrukken, daarom liet ze tijdens de voorfilmpjes haar tics de vrije loop. Volgens haar zou ze er tijdens de hoofdfilm dan geen last van hebben gehad. Of dat in het geval van Avengers: Endgame zou gelden valt te betwijfelen: deze spectaculaire finale van 22 Marvel-films bevat wel zoveel verrassende en soms ook schokkende momenten dat ook gezonde bioscoopbezoekers al niet meer weten waar ze het zoeken moeten. Daarnaast zou een Tourette-aanval tijdens de climax van de film ook boze reacties kunnen oproepen van fantieke fans. En die kunnen héél boos worden; sommige fanatiekelingen zijn al slaags geraakt met loslippige verklappers van spoilers.

Onhandig aangepakt

Ook al was het op zich dus geen onbegrijpelijke keuze van de bioscoopmanager om Emily uit de zaal te verwijderen, deze had daar echter wel wat handiger in kunnen zijn. De nadruk lag immers niet op de overlast die zij al dan niet zou veroorzaken, maar op wat dit de bioscoop zou kosten: “Ze vroegen ons om op te stappen. Ze zeiden dat ze anders mensen vrijkaartjes zouden moeten geven als ik niet zou vertrekken”. Ter compensatie kreeg de hele familie Duncan nog wel wat vrijkaartjes en kortingsbonnen mee, maar inmiddels is het nieuws al viral aan het gaan. Geen lekkere promotie dus voor de AMC-bioscoop in Duncan, Oklahoma.

Lees verder