Stranger Things Billy

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Stranger Things Billy

Billy uit Stranger Things hint er nu zelf op dat hij de schurk is in seizoen 3

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De marketingcampagne van Stranger Things lijkt er al een tijdje op te hinten dat Billy in seizoen 3 de grote schurk wordt. En die botte stiefbroer van Max was al zo'n rotjoch?! Eerst dook er een poster op waarin hij in de schaduw onder een monster staat, en in de nieuwe trailer van vorige week lijkt het erop dat deze foute snorremans door een monster uit de Upside Down bezeten wordt, zoals dat eerder bij Will gebeurde. Nu heeft acteur Dacre Montgomery, die de rol van Billy speelt, zelf ook nog even wat olie op het vuur gegooid.

“De fans krijgen nog meer dan waar ze op gerekend hadden dit seizoen”

In een interview met de website Syfy.com probeerde Dace niet te veel weg te geven, maar de Australische acteur is duidelijk zo enthousiast over zijn nog grotere schurkenrol dit seizoen dat hij toch al van alles losliet. Gevraagd of Billy inderdaad veel met de Upside Down te maken zal hebben, antwoordde hij: “De fans krijgen nog meer dan waar ze op gerekend hadden dit seizoen. Ik heb dit seizoen met heel veel CGI-punten op mijn lijf rondgelopen”.

“Here's Billy!”

Ook onthulde Montgomery dat de Duffer Brothers, de bedenkers van de populaire Netflix-serie, hem gevraagd hadden om ter voorbereiding goed naar Jack Nicholson in de horrorklassieker The Shining te kijken. Niet alleen dat, ze gaven hem zelfs als huiswerk om de hele filmografie van de legendarische acteur door te spitten: “Zijn hele oeuvre, elke rol die hij gespeeld heeft. Hij heeft namelijk zo'n onvoorspelbare aard”. We kunnen er dus op rekenen dat Billy flink gaat doordraaien dit seizoen!

De vader van Zac Efron?

Dacre liet ook weten goed te kunnen lachen om alle fantheorieën die online rond gaan. Zijn favoriet: “Naar het schijnt is Billy de pa van Zac Efron. Die hoorde ik een paar dagen geleden”. En inderdaad, als je die foute snor en mat wegdenkt, dan vertoont Billy inderdaad een opvallende gelijkenis met Zac! En ze zijn nog allebei lifeguards ook!

Stranger Things 3, vermoedelijk nu dus met Billy in plaats van Willy als het nieuwe doorgeefluik van de Upside Down, is vanaf 4 juli te zien op Netflix.

Lees verder