Bill Clinton onderhandelt al over filmrechten schrijfdebuut

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Bill Clinton onderhandelt al over filmrechten schrijfdebuut

Bill Clinton onderhandelt al over filmrechten schrijfdebuut

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De thriller die Bill Clinton schrijft met James Patterson is nog niet eens uit, of de twee gaan al in gesprek met filmstudio's voor een eventuele verfilming.

The President Is Missing

Het nieuws dat Bill Clinton een spannend fictieboek aan het schrijven is, werd gisteren pas bekend. Clinton (70), Amerikaans president van 1993 tot 2001, schrijft het boek samen met thrillerauteur James Patterson. Het boek krijgt de titel 'The President Is Missing' (De president is vermist).

Het wordt volgens de uitgever "een drama dat zich afspeelt in de hoogste kringen van de macht''. In het boek staan volgens Clinton zelf "bepaalde details die alleen een president van de Verenigde Staten kan weten". Of het verhaal fictief is of op waarheid gebaseerd werd niet gezegd.

Filmstudio's

Een dag later bereikt het nieuws ons alweer dat Clinton en Patterson in gesprek gaan met filmstudio's. Dat meldt The Hollywood Reporter althans. Het kersverse auteursduo spreekt later dit voorjaar met potentiële filmmakers in Californië over de rechten van het boek, dat in juni 2018 uit moet komen.

Thrillerauteur Patterson heeft al ervaring met het verkopen van de filmrechten van zijn boeken. Vijf van zijn boeken zijn tot dusver naar het grote scherm gebracht, waaronder Kiss the Girls (1997) en Along Came a Spider (2001) met twee keer Morgan Freeman in de hoofdrol. Met zijn ervaring als thrillerschrijver en Clintons presidentiële geheimen, hebben we misschien wel iets heel spannends om naar uit te kijken!

Lees verder