Bijrollen regiedebuut Theo Maassen onthuld

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Bijrollen regiedebuut Theo Maassen onthuld

Bijrollen regiedebuut Theo Maassen onthuld

|
|

Laatste update:

Brigitte Kaandorp, Paul de Leeuw en Bert Visscher spelen bijrolletjes in Billy, het regiedebuut van Theo Maassen. Zij zijn te zien als kritische juryleden van So you think you’re funny, een fictieve talentenjacht waar hoofdrolspeler Gerard en zijn sardonische buikspreekpop Billy aan deelnemen.

De Leeuw

Het is zeldzaam dat de drie komieken in een speelfilm te zien zijn. De laatste rol van De Leeuw in de bioscopen was in de tragikomedie Alle tijd van Job Gosschalk uit 2011. Kaandorp speelde in 2000 in de komedie Babs en was drie jaar geleden te horen als politiepaard in de familiefilm Het leven volgens Nino.

Kaandorp, Visscher en De Leeuw zijn niet de enige komieken die in een cameo in Billy te zien zijn. Sander van Opzeeland, die samen met Maassen het scenario schreef, heeft een bijrolletje als theaterdirecteur, Steye van Dam (Zondag met Lubach) speelt een talkshowhost en Murth Mossel is te zien als regisseur van een radiocommercial. Ook Sanne Wallis de Vries, Thomas van Luyn en Cindy Pieterse hebben rolletjes.

Sterallures

Billy is een komedie over de beroemde buikspreker Gerard en zijn populaire pop Billy. Het botert niet meer tussen pop en buikspreker, vooral niet omdat de grofgebekte pop sterallures begint te ontwikkelen. Zowel op het podium als in het dagelijks leven is Billy de baas over Gerard.

De hoofdrollen worden gespeeld door de Vlaamse acteur Bruno Vanden Broecke, Ruben van der Meer, Christine de Boer en Ellen Parren. De film is vanaf 4 januari in de bioscopen te zien. In de kerstvakantie zijn er in de filmtheaters verschillende voorpremières waar Maassen bij aanwezig is.

Lees verder