Ali Bouali, sixpack

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ali Bouali, sixpack

Bezorgde Ali B wilde ingrijpen bij Eva Jinek

|
|

Laatste update:

Een tijdje terug zat Famke Louise bij Eva Jinek om de anti-coronamaatregelen-actie #ikdoenietmeermee te verdedigen. Het liep uit op een vaag gesprek waar Famke totáál niet goed uitkwam. Ali B deed er, zo blijkt nu, van te voren alles aan om Famke bij Eva weg te houden.

Hoewel Famke enige tijd daarvoor plots Ali's artiestenbureau SPEC had verlaten, bekommerde hij zich toch om haar. In Famke's nieuwe Videoland-docu komt het Jinek-debacle uitgebreid aan bod. Ali: "Toen ik hoorde dat Famke bij Eva Jinek ging zitten, maakte ik me wel zorgen. Ik heb toen op alle mogelijke manieren om contact proberen te zoeken met Famke."

Bellen met Eva

Ali's poging om in te grijpen liep in de soep. Hij kreeg Famke maar niet te pakken. Wat doe je dan? Eva Jinek herself bellen! "Vlak voor de uitzending, toen ze me niet terugbelde, heb ik Eva Jinek zelf gebeld. Ik heb haar redactie gevraagd of ze haar alsjeblieft willen sparen." Wat Eva daarop antwoordde, weten we niet. Wat we dus ook niet weten: heeft Ali's belletje met Eva enige invloed gehad op het interview? De backlash voor Famke 'Ik heb respect voor corona' Louise was hoe dan ook groot; ze moest na het interview zelfs beveiligd worden...

Kwalijke zaak

Famke nam daarna nog revanche aan dezelfde Jinek-tafel, maar het vage gesprek toentertijd ettert nog altijd na. Ook de rol van de Jinek-redactie ligt nu onder een vergrootglas. "Daar schrok ik wel van. Meer omdat ik het gevoel had dat het een set-up was. Het is gewoon niet eerlijk", zegt Linda Gommers in de docu. Zij begeleidde Famke bij Ali’s SPEC.

Lees verder