Beste Zangers Songfestival gemist: Jan Dulles laat ons allemaal huilen

Veronica Superguide logo
Beste Zangers Songfestival gemist: Jan Dulles laat ons allemaal huilen

Beste Zangers Songfestival gemist: Jan Dulles laat ons allemaal huilen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Gisteren presenteerde Jan Smit eens een andere versie van Beste Zangers, namelijk een speciale Songfestival-editie met oud-deelnemers. Vooral Jan Dulles (3JS) maakte enorm veel indruk bij kijkers thuis. 

'Wat een held' en zelfs 'Fuck Duncan Laurence', klinken de reacties van kijkers thuis. In de speciale Beste Zangers-aflevering vertelden enkele oud-deelnemers, bijvoorbeeld ook Willeke Alberti, Glennis Grace en OG3NE, wat het Songfestival met hun deed. Jan zong You Let Me Walk Alone van de Duitser Michael Schulte, die vorig jaar deelnam aan het liedjesfestijn en vierde werd.

Vader

Voor Dulles bevat het nummer een boodschap waar hij zich mee kan identificeren. De Duitse zanger schreef het als ode aan zijn overleden vader. De vader van Dulles heeft Alzheimer, vertelde hij aan host Jan Smit. "Ik denk ook dagelijks aan mijn vader, hoe hij was en wat hij dan zou zeggen in bepaalde situaties. Dus ik ken het, het gevoel." 

Janken geblazen

Bij sommige kijkers kwam het nummer zó binnen, dat er tranen over hun wangen biggelden. Niet alleen bij kijkers, uiteraard. Zoals het Beste Zangers betaamt moesten ook een aantal andere deelnemers de tranen bedwingen. Zo waren Glennis Grace en Willeke Alberti zichtbaar geëmotioneerd. 

Beste Zangers 2019

We kunnen ons na deze hele speciale aflevering ook gerust verheugen op het nieuwe, reguliere seizoen van Beste Zangers (vanaf 24 augustus). AVROTROS maakte recent even alle namen in een keer bekend. En daar zaten best wat verrassingen tussen!

Lees verder