Floor Jansen in Beste Zangers op NPO 1

Veronica Superguide logo
Floor Jansen in Beste Zangers op NPO 1

Beste Zangers-ster Floor Jansen ziet deelname Songfestival wel zitten!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Nightwish-zangeres Floor Jansen maakt al een aantal weken diepe indruk op kijkers met haar prachtige optredens in Beste Zangers op NPO 1. Velen zien haar als perfecte Songfestival-kandidaat en dat vindt Floor zelf ook helemaal geen gek idee. 

Het AD vroeg aan metal-icoon Floor wat ze nu eigenlijk zelf vindt van al die fans die haar naar het Songfestival 2020 in Rotterdam willen sturen. "Een enorme eer dat mensen denken dat ik daar zou passen. Zelf heb ik daar nog nooit over nagedacht", begint ze. 

Floor Jansen naar het Songfestival?

"Als kind was het een happening, spannend en mooi. Zaten we thuis met z’n allen voor de televisie", zo herinnert ze zich. Later verloor ze toch wat interesse in het grote liedjesfestijn. "Op een gegeven moment werd het zo plat. Ging het helemaal niet meer over muziek of zingen. Ben ik afgehaakt.” Inmiddels denkt ze daar heel anders over!

'Waarom niet?'

Onder druk van haar zus kwam Floor tot nieuwe inzichten. "Mijn zus zei: roep nou niet meteen nee. Ik ben de nummers gaan bekijken. Was diep onder de indruk. Na mijn eerste heel harde nee, dacht ik nu: waarom niet?" 

Floor Jansen is de komende weken elke zaterdag om 20:25 te zien in Beste Zangers op NPO 1!

Lees verder