Rip Torn Zed Men in Black

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Rip Torn Zed Men in Black

Beruchte acteur Rip Torn (88) overleden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De Amerikaanse acteur Rip Torn (echte naam: Elmore Rual Torn Jr) is op 88-jarige leeftijd overleden in zijn huis in Lakeville in de Amerikaanse staat Connecticut. In die 88 jaar heeft hij wel in 90 films meegespeeld, en ook in tal van TV-series. Zo was hij in de jaren 90 jarenlang te zien als tv-producent Artie in de Larry Sanders Show. Voor deze rol kreeg hij zes keer een Emmy nominatie, waarvan hij er één verzilverde. Zijn bekendste rollen zijn echter die van grote baas Zed uit de eerste twee Men in Black-films, en die van de grofgebekte coach Patches O'Houlihan uit de komedie Dodgeball.

The Luck of the Irish

In Dodgeball kwam zijn personage om het leven doordat een groot lichtbord met daarop de tekst “The Luck of the Irish” bovenop hem viel. Het is maar goed dat de echte Rip Torn op een minder dramatische wijze aan zijn eind is gekomen. De exacte doodsoorzaak is nog niet bekend, maar gezien de leeftijd heeft het vermoedelijk met ouderdom te maken.

Wildebras en cult-acteur

Ook al is Rip Torn bij het grote publiek vooral bekend van zijn latere publieksfilms, lang daarvoor had hij al een reputatie als beruchte cult-acteur te pakken omdat hij achter de schermen een ontzettende wildebras bleek. In de opnames van de film Maidstone speelde hij de broer van regisseur en hoofdrolspeler Norman Mailer, en in een vechtscène ging Torn zijn tegenspeler écht te lijf;  Dat is nog eens method acting! Hieronder kun je vanaf 1:58 zien hoe Torn en Mailer elkaar een minuut lang tot moes slaan.

Dronken bankoverval

Bij The Guardian kun je een heel overzicht lezen van alles wat Rip in zijn carrière uitgevreten heeft, maar één hoogtepunt willen we je niet onthouden: Ook op zijn ouwe dag bleek Rip nog een ruige gast, want in 2010 werd hij gearresteerd omdat hij midden in de nacht met een geladen pistool bij een bank probeerde in te breken. Niet om de boel te beroven, maar omdat de toen 79-jarige acteur zo zat was dat hij dacht dat de bank zijn huis was. Wat een held.

Lees verder