Bert en Ernie zijn gay: deze bekende duo's moeten ook uit de kast komen

Veronica Superguide logo
Bert en Ernie zijn gay: deze bekende duo's moeten ook uit de kast komen

Bert en Ernie zijn gay: deze bekende duo's moeten ook uit de kast komen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Sesamstraat-sterren Bert en Ernie beleefden gisteren hun coming-out. Schrijver Mark Saltzman bevestigde dat hij de verhaallijnen van het olijke duo baseerde op zijn eigen leven met vriendlief Arnie. Dat zette ons aan het denken! Het is namelijk hoog tijd dat de volgende iconische personages óók uit de kast komen.

Maverick en Iceman

Klassieker Top Gun uit 1986 barst bijna uit zijn voegen van de seksuele spanning, vooral tussen frenemies Maverick (Tom Cruise) en Iceman (Val Kilmer). De tekst 'You can be my wingman anytime' en 'Bullshit. You can be mine!' zegt eigenlijk al genoeg. Deze bromance is stiekem een romance. Dan zijn er ook nog zwoele blikken, innig oogcontact en een nogal intieme knuffel. Zou het vervolg ons vermoeden dan eindelijk bevestigen? 

Batman en Robin

Als je het heel extreem zou willen bekijken, is Batman stiekem gewoon een ordinaire sugar daddy. Rijke, oudere man die een jongen onderhoudt in ruil voor... euhm, genoeg voor nu. In de comics zijn overigens genoeg subtiele hints te vinden over de ontluikende liefde tussen Batman en Dick Grayson, zoals de bekendste Robin heet. In de films, zoals het gedrocht Batman & Robin (1997), zijn Bats en The Boy Wonder echter 'gewoon' buddies.
Bert en Ernie zijn gay: deze bekende duo's moeten ook uit de kast komen

The Narrator en Tyler Durden

Fight Club is een vrij homo-erotische film. Allerlei mannen die stiekem bij elkaar komen en in ontbloot bovenlijf tekeer gaan. De knappe koppen van The Narrator (Edward Norton) en Tyler (Brad Pitt) zitten in een aantal intieme scènes waarin ze lief en leed delen. De volgende tekst van Tyler sluit ook goed aan bij de gay-gedachte: "We're a generation of men raised by women. I'm wondering if another woman is really the answer we need." Zegt genoeg, toch? Om het nog wat complexer te maken: zoals je weet is Tyler slechts een verzinsel van The Narrator. 

Finn en Poe

Deze Resistance-helden van de derde Star Wars-trilogie groeiden in korte tijd uit tot bekende personages. Waar sommige fans maar al te graag op hinten, is dat de twee meer zijn dan 'beste vrienden'. Finn en Poe zijn stiekem een koppel! Oscaar Isaac (Poe) zei in de talkshow van Ellen zelfs dat hij tijdens de cockpit-scène in The Force Awakens "romantisch" speelde. Ook Finn-acteur John Boyega hintte al meerdere keren op een romance in interviews. Het klinkt allemaal erg plausibel! Zo gaf Poe zijn jasje aan Finn, die hij vervolgens moest houden ("Keep it, it suits you!"). Plus: laten we die intense knuffels niet vergeten en Fins geforceerde kus met Rose wél!     

Sherlock Holmes en John Watson

De geniale detective Sherlock Holmes en zijn maatje Dr. John Watson zijn momenteel te zien in de even zo geniale Britse show Sherlock, met Benedict Cumberbatch en Martin Freeman. Fans omschrijven hun 'zakelijke' relatie liever als een ordinaire affaire - ze gaven het stel zelfs de koosnaam 'Johnlock'. Nog meer hints nodig? De twee werken constant samen, zitten vaak op elkaars lip en waren zelfs roomies! Maar de fans krijgen toch niet hun zin: maker Mark Gatiss, zelf openlijk homoseksueel, zei eerder al dat 'Johnlock' nooit gaat gebeuren...    
Bert en Ernie zijn gay: deze bekende duo's moeten ook uit de kast komen

Lees verder