• BN'ers
  • NPO
  • Ophef
  • TV

Berget Lewis: ‘We leven in een cancelcultuur’

Berget Lewis

Berget Lewis is een van de coaches in het nieuwe programma Amazing Grace. Ze laat in een interview met Veronica Superguide weten dat ze het moeilijk vindt dat we, volgens haar, in een "cancelcultuur" leven.

‘Ik heb de echte Charly Luske leren kennen’

In de nieuwste talentenshow Amazing Grace gaan teamcaptains Berget Lewis en Shirma Rouse op zoek naar de beste gospelartiest van Nederland. Een van de deelnemers is de in opspraak geraakte Charly Luske.

Charly Luske is recent nog beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Balen de dames ervan dat hij ook deelnemer is in het gospelprogramma? Nee, zo blijkt uit het interview met Veronica Superguide. Berget: “Hij zit in mijn team, dus ik heb hem van dichtbij meegemaakt. Mijn idee is dat mensen hem anders gaan zien. Charly zoals hij echt is. We leven in een cancelcultuur. Dat is moeilijk maar in Amazing Grace staan we met z’n allen voor de mens. We maken allemaal fouten en als je iets hebt gedaan wat echt niet kan, dan heeft het recht vanzelf z’n beloop. De rest is privé."

Shirma heeft op deze vraag eigenlijk niets te zeggen. “Het is niet aan mij. Ik ben met Berget, Giovanca (Ostiana, de presentatrice van Amazing Grace, red.) en alle kandidaten druk bezig geweest met het maken van een prachtig programma over gospelmuziek. De kracht, het gevoel en de boodschap die muziek voor mensen heeft. Ik kan niet wachten tot het op de televisie komt.”

Alwéér een muzikale wedstrijd

In Amazing Grace strijden acht BN’ers om na vijf afleveringen de beste gospelartiest van Nederland te worden. Hoewel… ‘strijden’ is niet helemaal het juiste woord. Volgens Berget en Shirma is dit juist niet de zoveelste muzikale wedstrijd, zoals je die gewend bent. “Dat past niet bij het genre gospel en niet bij ons”, vertelt Shirma. Berget vult hierop aan: “In muziek hoort geen competitie.”

Amazing Grace- EO/NPO 1
© EO

Naast Charly doen er nog zeven andere BN’ers mee namelijk: Carolina Dijkhuizen, Lucas Hamming, Desray Manders, Lisa Loeb, Edwin Jonker, Elske DeWall en Dries Roelvink.

Kun jij ook niet wachten tot het op de televisie komt? Amazing Grace is vanaf zondag 22 mei om 20.30 te zien op NPO 1. 

 

Het hele interview met Berget Lewis en Shirma Rouse lees je in de nieuwe editie van Veronica Superguide, die nu in de winkels ligt!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.