Ben Affleck als Batman

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ben Affleck als Batman

Openhartige Ben Affleck: ‘alcoholverslaving zorgde voor scheiding’

|
|

Laatste update:

Oud-Batman Ben Affleck is openhartiger dan ooit in een nieuw interview met de New York Times. Hierin geeft hij toe dat zijn alcoholverslaving zorgde voor de scheiding met actrice Jennifer Garner.

De 47-jarige acteur en regisseur (bekend van Argo, maar ook Justice League) vormde jarenlang één van de bekendste Hollywood-koppeltjes samen met actrice Jennifer Garner. Hun huwelijk, dat begon in 2005, bewees dat er nog iets moois kon voortvloeien uit de verschrikkelijk slechte superheldenfilm Daredevil, waar ze samen in speelde. Helaas spatte de relatie in 2016 uit elkaar. "Mijn drankgedrag heeft geleid tot een scheiding", geeft Ben nu toe.

Verslaving

"Mensen met een dwangmatig gedragspatroon, van wie ik er ook eentje ben, hebben constant de neiging om hun gedrag uit de weg te gaan. Dat doen ze door te gaan eten, drinken, gokken, seks te hebben, drugs te gebruiken, shoppen of wat dan ook", legt Ben uit. Bij hem vertaalde dat zich in overmatig drankgebruik. "Ze doen iets om een bepaalde leegte te vullen. Maar uiteindelijk werkt dat niet en voelen ze zich nog slechter. Zo belanden ze in een vicieuze cirkel en kun je hun gedragspatroon niet meer doorbreken. Althans, zo voelde ik dat."

Spijt

Volgens Ben had het bij hem allemaal veel te maken met een laag zelfbeeld. Hij vond zichzelf 'geen knip voor de neus waard'. "Ik dronk een geruime tijd vrij 'normaal', totdat ik meer begon te drinken en mijn huwelijk uiteen spatte. Dit was rond 2015 en 2016. Mijn drankgedrag heeft geleid tot een scheiding. Daar voel ik me het meest rot over, dat mijn huwelijk tot een breuk is gekomen." Hij kan daar nu letterlijk en figuurlijk nuchter op terugkijken. "Ik heb fouten gemaakt, daar heb ik van geleerd en nu probeer ik elke dag een stap in de juiste richting te zetten."

Lees verder