Behind Enemy Lines krijgt tv-reboot

Veronica Superguide logo
Behind Enemy Lines krijgt tv-reboot

Behind Enemy Lines krijgt tv-reboot

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

FOX wil de oorlogsfilm Behind Enemy Lines naar televisie halen. De Amerikaanse zender heeft een pilot-aflevering besteld voor een complete serie, meldt Variety.

Bescheiden bioscoophit

Behind Enemy Lines, waarin ijzervreter Gene Hackman probeert een neergestorte straaljagerpiloot (Owen Wilson) uit Bosnië terug te halen, was in 2001 een bescheiden bioscoophit. De serie is losjes gebaseerd op de film en wordt volgens Variety omschreven als een 'militaire soapthriller' waarin een groep Amerikaanse soldaten vast komt te zitten achter de vijandelijke linies en er opnieuw een reddingsactie op touw wordt gezet.

Trend

De pilot wordt geschreven door Nikki Toscano, producer van de nog te verschijnen serie 24: Legacy, een spin-off van 24. De reboot van Behind Enemy Lines is de laatste in een hele reeks oude films en series die de laatste tijd van een nieuw jasje worden voorzien. Zo werden onlangs nieuwe versies of seizoenen van Will & Grace, Prison Break en Charmed aangekondigd.

Vervolgfilms

Van Behind Enemy Lines zijn overigens ook al drie 'vervolgfilms' gemaakt. Het betrof films met een compleet andere cast en een ander verhaal, die niet in de bioscoop verschenen. De laatste, uit 2014, SEAL Team 8: Behind Enemy Lines, werd geregisseerd door de Nederlandse regisseur Roel Reiné.
Hmmm... Behind Enemy Lines... hoe zat dat ook alweer? Opfrisser nodig? Bekijk de filmtrailer:

Lees verder