Beau van Erven Dorens zoekt oorlogsveteranen voor tv-programma

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Beau van Erven Dorens zoekt oorlogsveteranen voor tv-programma

Beau van Erven Dorens zoekt oorlogsveteranen voor tv-programma

|
|

Laatste update:

Beau van Erven Dorens gaat voor een nieuw televisieprogramma veteranen met een oorlogstrauma interviewen. Dat heeft hij bekendgemaakt met een kandidatenoproep op Twitter.

Tbs-kliniek

Beau van Erven Dorens is binnenkort op tv met een nieuw programma. Hierin wil de presentator veteranen de kans geven ‘de coachingsreis van hun leven te maken en te werken aan het overwinnen van trauma's om zo weer vol in het leven te staan’. Beau maakte voor RTL 4 eerder de programma's Five Days Inside, waarvoor hij onder meer een hospice, een tbs-kliniek en een brandwondencentrum bezocht. Op Twitter deed Beau een oproep voor veteranen die mee willen doen aan het programma.

Daklozen

De presentator hoeft sowieso niet stil te zitten. Naast de voorbereidingen voor zijn nieuwe programma, gaat Beau van Erven Dorens ook nog eens drie boeken schrijven. Beau schrijft onder meer een journalistiek boek op basis van zijn ervaringen met zijn televisieprogramma' s Five Days Inside en The Amsterdam Project. Bij The Amsterdam Project volgde Beau een aantal daklozen en probeerde hij ze van de straat te krijgen. Beau: "Ik heb keihard gehuild en gelachen en meer meegemaakt dan me soms lief was."

Joling

Het tweede boek dat Beau maakt, wordt een roman en de derde titel is Handboek voor (het houden van) pubers. Eerder verschenen in de handboekreeks boeken voor studenten en vaders. Beau: “Een paar jaar terug sprong ik op tv nog samen met Gerard Joling door een schuimrubberen muur boven een zwembad en was ik verder verwijderd van mijn creatieve ambities dan ooit. Nu maak ik programma's die ertoe doen. Met mijn boeken heb ik hetzelfde voor ogen.”

Beau schreef al eerder zeven boeken, waaronder de roman Pijn. Hier werden meer dan 100.000 exemplaren van verkocht. Daarnaast schreef hij columns voor Nieuwe Revu, Het Parool en NRC Handelsblad.

Lees verder