John de Mol en Beau van Erven Dorens

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
John de Mol en Beau van Erven Dorens

Beau maakt John de Mol belachelijk om knikkershow

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Beau van Erven Dorens ging gisteren in de satirische show RTL Exclusief sarcastisch tekeer tegen John de Mol. Hij zette diens SBS6-knikkershow neer als een gejat kopie op de populaire YouTube-show Jelle's Marble Runs.

Gevreesd tv-recensent Angela de Jong nam het eerder al op voor de autistische knikkerheld Jelle Bakker en zijn broer Dion, die samen onderhandelden met De Mol. Hun deal kwam uiteindelijk niet van de grond en de broers zijn dus niet betrokken bij de SBS6-show. Beau liet gisteren haarfijn zien hoeveel de shows nu eigenlijk verschillen: bijna niets, was zijn conclusie.

De vergelijking

Beau vroeg zijn twee panels of het waar is dat John de Mol de broers 1,8 miljoen euro gaat betalen. "Het antwoord is niet waar. Was het maar waar", sneerde hij. Toen begon hij met sarcastische vergelijkingen. "Als je ze beide vergelijkt, dan zie je echt grote verschillen. Ten eerste heet het programma van Jelle Marble Run en dat van John heet Marble Mania."

De slechtste film op Netflix ooit is…meer

De beelden

Met de beelden achter 'm benoemde Beau de 'verschillen' tussen de twee shows. "Links is het origineel. Jelle heeft knikkers op de tribune en John aan de rechterzijde heeft knikkerpoppetjes op de tribune. Dat is wel wat anders dan knikkers; het zijn poppetjes. Hier zie je die bak met water aan het eind en die heeft John ook. Een kind ziet nog het verschil: het water is totaal anders. De een is kraanwater, de ander is slootwater."

'Wat erg!'

"Oh, wat erg", hoorden we teamcaptain Francis van Broekhuizen steeds zeggen. Ook de andere captain, Gerard Joling, liet zich horen. "Ja, dat is heel anders", voegde hij er cynisch aan toe. Verschillende kranten zitten nu ook in team-Beau. "Hoe harder John de Mol roept dat hij Marble Mania niet heeft gepikt, hoe viezer de vlek wordt", schreef Volkskrant-columniste Emma Curvers. Tv-recensent Arjen Fortuin van het NRC roept BN'ers op om niet mee te doen. "Een format maken van andermans idee: de besmette knikkers van John de Mol", schreef hij.

Het stukje over Marble Mania is vanaf 08:45 te zien:

Lees verder