BBC onthult adembenemende trailer Blue Planet II

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
BBC onthult adembenemende trailer Blue Planet II

BBC onthult adembenemende trailer Blue Planet II

|
|

Laatste update:

In 2001 schreef de BBC geschiedenis met de oogstrelende natuurdocumentaireserie The Blue Planet. Voor het langverwachte vervolg doen ze er nog een schepje bovenop!

Spectaculair

De BBC heeft een reputatie hoog te houden als het aankomt op baanbrekende natuurdocumentaires. Talloze mensen over de hele wereld zaten aan de buis gekluisterd bij series als Planet Earth, Life, Africa en Planet Earth II. The Blue Planet mag in dit rijtje zeker niet ontbreken. In deze reeks uit 2001 worden unieke inwoners van de zeeën en oceanen op spectaculaire wijze in beeld gebracht door het documentaireteam.

Radiohead

Binnenkort verschijnt er een vervolg op The Blue Planet, simpelweg getiteld Blue Planet II. De BBC zette onlangs een uitgebreide preview online. Daarin vertelt Sir David Attenborough hoe de makers locaties en creaturen hebben gefilmd die nog nooit op camera zijn vastgelegd. De adembenemende beelden worden ondersteund door de soundtrack van componist Hans Zimmer (Dunkirk) en de Britse band Radiohead. Speciaal voor deze serie maakten zij een nieuwe versie van het Radiohead-nummer ‘Bloom’ uit 2011.

Blue Planet II zal later dit jaar te zien zijn bij BBC One.

Lees verder