Batman-fan maakt twee meter hoog Wayne Manor met Batcave van Lego

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Batman-fan maakt twee meter hoog Wayne Manor met Batcave van Lego

Batman-fan maakt twee meter hoog Wayne Manor met Batcave van Lego

|
|

Laatste update:

Locatiescouts voor een eventuele tweede Lego Batman-film hoeven niet verder te zoeken: mocht de bouwsteentjes-versie van de vleermuisman een vervolg krijgen, dan kunnen ze dat mooi opnemen in het twee meter hoge Wayne Manor van de Australische Lego-gek Brent Waller.

Met zijn eigen bedrijf Waller Customs maak Brent de Bouwer aangepaste versies van Lego-poppetjes, met toestemming van de Deense speelgoedfabrikant. Waller heeft er een jaar over gedaan om dit gigantische Lego-landhuis te bouwen.  

Batcave van drie verdiepingen

Onderstaand YouTube-filmpje neemt je mee naar alle zalen van dit kolossale Lego-bouwwerk. Het clipje duurt maar liefs zes minuten, omdat dit Lego-kasteel zo reusachtig is. De Batcave bestaat uit maar liefst drie verdiepingen, waaronder eentje speciaal voor alle voertuigen.

Bad guys in de Batcave

Alle Batman-schurken duiken ook in de Batcave op, van de Joker en Harley Quinn tot aan the Riddler, van Mr. Freeze tot Bane. Het is niet duidelijk of deze Batcave ook fungeert als een soort Arkham Asylum, de bajes van Gotham waar alle superschurken zitten opgesloten. Of hebben alle bad guys gewoon de grot ingepikt?

Ghosbusters en Gotham mash-up

Het enorme Lego Batman-landhuis is gebouwd voor de BrisBricks Strathpine Lego-Expo die dit weekend in Brisbane gehouden wordt. Een aantal jaar geleden had Bat-bouwmeester Brent voor deze beurs ook al de Ghostbusters kazerne en een stuk Gotham nagemaakt, in dit filmpje te zien vanaf 01:31.

Lees verder