Batgirl krijgt haar eigen film van Warner en DC

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Batgirl krijgt haar eigen film van Warner en DC

Batgirl krijgt haar eigen film van Warner en DC

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De superheldin du moment is zonder twijfel Wonder Woman. De komst van een film over Batgirl zou daar echter weleens verandering in kunnen brengen.

Joss Whedon

Joss Whedon, die de films The Avengers en Avengers: Age of Ultron regisseerde en eerder deze maand het jubileum van zijn serie Buffy The Vampire Slayer vierde, gaat Batgirl naar het witte doek brengen. Welke actrice in de huid van Batgirl gaat kruipen, daarover mag vanaf nu op los gespeculeerd worden.

Wie is Batgirl?

Het verhaal van Batgirl komt natuurlijk voort uit de Batman comics. Ze is oorspronkelijk Betty Kane, het nichtje van Batwoman alias Kathy Kane. De vleermuisvrouwen moesten fungeren als vriendinnen voor Batman en Robin, maar Batgirl verdween na een aantal optredens in de strips toch weer uit de spotlights.

Barbara Gordon

Maar er was een tweede leven voor Batgirl in de persoon van Barbara Gordon, dochter van politiecommissaris Jim Gordon. Waar Batman aanvankelijk sceptisch was over haar kunnen, verdiende Batgirl uiteindelijk zijn respect. Na deze Batgirl kwamen er nog een paar potentieeltjes om de hoek kijken, maar Barbara Gordon is in de merchandise, games en tekenfilms van DC Comics en Warner Bros. de meeste gebruikte Batgirl.

Superheldinnen

Alicia Silverstone was de eerste actrice die Batgirl gestalte gaf in een film, dit deed ze in Batman & Robin uit 1997. Puntje van kritiek: Silverstone won een Razzie voor slechtste actrice. In The Lego Batman Movie (2017), die het goed deed in de bioscopen, was er ook plek voor Barbara Gordon als Batgirl. Haar stem werd ingesproken door Rosario Dawson. Maar nu komt er dus een eigen film voor Batgirl. Deze volgt op de solo-optredens van Wonder Woman en de aangekondigde film met Harley Quinn, vriendin van The Joker, in de hoofdrol. Superheldinnen zijn duidelijk in opkomst.

Lees verder