Barbaren Seizoen 2 op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Barbaren Seizoen 2 op Netflix

Barbaren - Seizoen 2: Alles wat je moet weten

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Netflix werkt momenteel aan het tweede seizoen van Barbaren. Wij blikken alvast vooruit op het volgende hoofdstuk van deze meeslepende historische dramaserie van Duitse bodem!

Waar gaat Barbaren over?

Barbaren ging vorig jaar oktober in première. In deze Netflix-serie gaan de Germaanse stammen kort na de jaartelling gebukt onder de tirannie van hun Romeinse overheersers. Onderlinge vetes voorkomen echter dat de onderdrukte stammen een vuist kunnen maken tegen het Romeinse Rijk. Maar daar komt verandering in als Arminius (Laurence Rupp) het stamhoofd wordt van de Cherusci.

Met zijn Romeinse roots weet Arminius als geen ander waar de zwakke plek zit van de legioenen. Samen met zijn jeugdvrienden Thusnelda (Jeanne Goursaud) en Folkwin Wolfspeer (David Schütter) trekt hij ten strijde tegen de legers van keizer Augustus.

Hoe is het eerste seizoen van Barbaren ontvangen?

Historici lieten weinig heel van de plot, maar als historische dramaserie in de traditie van Vikings valt er voor de fans van dit genre genoeg te genieten. Op Rotten Tomatoes kan Barbaren op een zeldzame score van 100% rekenen. Vooruit, de site heeft zes slechts recensies verzameld, maar daar zitten wel zwaargewichten als Entertainment Weekly tussen. Ook de Nederlandse pers is enthousiast. Volgens Trouw is Barbaren ‘een fascinerende serie die een groter budget had verdiend’.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Wat kunnen we verwachten van Barbaren: Seizoen 2?

Het eerste seizoen van Barbaren was een grote hit. De serie staat te boek als de populairste Netflix Original van Duitse bodem. Een maand na de première werd dan ook al een tweede seizoen aangekondigd. En voor inspiratie hoeven de makers niet verder te zoeken dan de geschiedenisboeken.

De Slag bij het Teutoburgerwoud mag dan gewonnen zijn, het einde van het conflict tussen de Romeinse legioenen en de Germaanse stammen is nog lang niet in zicht. De bloederige veldslag leidde een oorlog in die zeven jaar zou duren. Je had toch niet verwacht dat het Romeinse Rijk al na één nederlaag de aftocht zou blazen?

Barbaren - Seizoen 2: Alles wat je moet weten

Hoe gaat het verder met Arminius,Thusnelda en Folkwin?

Niet alleen op het slagveld nemen de spanningen toe. Arminius en Thusnelda maken na hun klinkende overwinning op de Romeinen kans om gekroond te worden tot koning en koningin van de Germaanse stammen. Niet iedereen ziet deze machtswisseling echter zitten.Sterker nog, Folkwin Wolfspeer heeft gezworen dat hij Arminius zou doden als de voormalige Romeinse soldaat koning wordt van de Germanen. Van de vriendschap tussen de drie krijgers is dus weinig meer over. En de Romeinen zouden wel gek zijn als zij deze zwakke plek in de Germaanse rangen niet zouden uitbuiten.

Barbaren - Seizoen 2: Alles wat je moet weten

Wat is de releasedatum van Barbaren: Seizoen 2 op Netflix?

Netflix maakte vorig jaar november bekend dat Barbaren was verlengd een tweede seizoen. Maar het is nog niet bekend wanneer het nieuwe hoofdstuk in première gaat bij de streamingdienst. Een release op korte termijn lijkt ons echter onwaarschijnlijk.Met zijn imposante veldslagen, fraaie art-direction en historische setting zijn de opnames van Barbaren een tijdrovend klusje. En dan helpt een wereldwijde coronapandemie natuurlijk ook al niet mee. Als je het aan ons vraagt, verschijnt Barbaren: Seizoen 2 in het gunstigste geval in 2022 op Netflix.

Op zoek naar meer spannende en aangrijpende verhalen uit het verleden? Check dan ons ook overzicht van de 10 beste historische films op Netflix en de 10 beste waargebeurde verhalen op Netflix.

Lees verder