Iko Uwais Wu Assassins Netflix trailer

Veronica Superguide logo
Iko Uwais Wu Assassins Netflix trailer

Bam! The Raid-ster Iko Uwais knokt er op los in trailer voor Netflix-serie Wu Assassins

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Iets meer dan een jaar geleden vertelden we al juichend dat het Indonesische martial arts-mirakel Iko Uwais zijn eigen Netflix-serie zou krijgen, getiteld Wu Assassins. Die titel roept meteen connotaties op met de Wu-Tang Kung Fu films uit de jaren zeventig (jawel, dezelfde films waar ook die legendarische rapgroep zich naar heeft vernoemd). Nu hebben we een spetterende trailer én een releasedatum: vanaf 8 augustus komt Iko Uwais ook jouw thuisbuis kort en klein slaan.

Iron Fist, maar dan vet

Het verhaal van Wu Assassins in een notendop: Een gewone jongen wordt bezeten door de kracht van een oude Martial arts-grootheid en gaat korte metten maken met boevengespuis. Een soort Iron Fist dus, maar dan vet. En al mag het verhaal dan gewoontjes klinken, de vechtscènes zullen verre van dat zijn. Wie de beide The Raid-films gezien heeft weet dat we hier met misschien wel het grootste martial arts-talent sinds Bruce Lee te maken hebben (ook al blijft Donnie Yen ook nog steeds te gek), dus we verwachten wel het een en ander van deze Wu Assassins. Nu hadden we ook hoge verwachtingen van Iko’s eerste grote Hollywood-optreden in Mile 22, maar dat bleek uiteindelijk toch tegen te vallen.

Nu ook te zien in Triple Threat

De Indonesische vechtmachine is trouwens momenteel in de bioscopen te zien in Triple Threat, waarin er ook bikkelhard op los gebeukt door andere martial arts-grootheden als Tony Jaa, Scott Adkins, Michael J. White én Nederlander Ron Smoorenburg. Ook daarvan kun je hier de trailer zien:

Lees verder