• Hollywood

Balen: Knives Out-sequel niet in Nederlandse bioscopen te zien

Door Robin Heerkens
Glass Onion: A Knives Out Mystery

Glass Onion: A Knives Out Mystery, het vervolg op de kneitergoede murder mystery-film Knives Out (2019), komt definitief niet bij ons in Nederland in de bios. 

Dat heeft Netflix woensdag laten weten. In een aantal grote landen krijgt de film wel een bioscooprelease. Maar Nederlandse fans zullen moeten wachten tot de film vanaf 23 december op Netflix te kijken is. De streamingdienst kocht een tijd terug de Knives Out-sequels voor een monsterbedrag.

Glass Onion: A Knives Out Mystery

Ex-Bond Daniel Craig keert in de sequel terug in de hoofdrol van detective Benoit Blanc. In deze film reist Benoit af naar Griekenland om een nieuw mysterie te ontrafelen. Deze keer geen 'Sexiest Man Alive' in de vorm van Chris Evans, want naast Daniel is er een héle nieuwe cast te zien met onder anderen Edward Norton, Kathryn Hahn, Kate Hudson en Dave Bautista in de rol van de verdachten.

De film ging in september in première tijdens het Toronto International Film Festival - en hoe! De recensies waren heul enthousiast. Op RottenTomatoes, die alle recensies bundelt, heeft de film een score van 97 procent.

Bron: ANP/Veronica Superguide