Rob van Daal in 'We gaan wijnen (he trut)'

Veronica Superguide logo
Rob van Daal in 'We gaan wijnen (he trut)'

Volkszanger Rob van Daal krijgt bakken kritiek op "gênante" Chateau Meiland-parodie

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Zanger Rob van Daal, bij het grote publiek vooral bekend van zijn 'Oh Sylvana'-nummer, heeft een nieuwe parodie online geslingerd: 'We gaan wijnen (he Trut)'. Dit nummer neemt Chateau Meiland op de hak, maar valt bij velen totáál verkeerd.

Je kunt momenteel écht niet om Chateau Meiland heen. Deze SBS6-monsterhit domineert het nieuws. Grote ster Martien duikt zelfs - met veel succes - op in Ranking the Stars en vorige week was er het eerste relletje: huisvriendin Caroline verliet het chateau en kwam toen plots toch weer terug.

We gaan wijnen (he trut)

Met zoveel nieuws is het uiteraard een kwestie van tijd voordat er een parodie komt. Nou, zie hier: 'We gaan wijnen (he Trut)'. Zanger Rob van Daal vond voor zijn clip een eigen vervallen pand, zette z'n wenkbrauwen net als Martien in de verf en zit aan wijntjes te lurken:

Kritiek

De reacties? Oef, die zijn niet mals. "Wat een gigantische afgang. Lekker origineel ook.. Zelf bedacht?", vraagt iemand zich af in de YouTube-comments. "Zelfs een kind van 3 kan het beter", zegt een ander. "walgelijke vertoning", "gênant" en "waar slaat dit op?", is de teneur in de overwegend negatieve reacties.  

Reactie Rob

Wat vindt deze Rob er eigenlijk zelf van? Wilde hij Martien voor schut zetten? "Ik heb het zeker niet gedaan om hem belachelijk te maken, ik vind hem een icoon!", verklaart 'ie tegenover Shownieuws. "Ik ben een enorm trouwe kijker, ik kijk altijd en de herhaling soms ook nog een keer. Ik zit te wachten op het moment dat we samen kunnen wijnen." Rob verdient overigens geen cent aan deze parodie. "De opbrengst van het plaatje gaat trouwens naar een heel goed fonds, kinderen met taaislijmziekte."

Chateau Meiland is elke maandagavond om 20.30 uur te zien op SBS6.

Lees verder