Adil El Arbi en Bilall Fallah

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Adil El Arbi en Bilall Fallah

Bad Boys For Life-regisseurs maken Netflix-serie

|
|

Laatste update:

Eerder dit jaar veroverden de Marokkaans-Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah Hollywood met Bad Boys For Life - een kaskraker die de franchise nieuw leven gaf. Nu gaan ze weer even terug naar België voor een nieuwe Netflix-serie

Het gaat om de acht afleveringen tellende dramaserie Grond, kondigde de streamingdienst zojuist aan. In de serie volgen we de jonge Ishmael ‘Smile’ Boulasmoum en zijn zus. Die hebben het repatriëringsbedrijf voor begrafenissen in het buitenland van hun vader geërfd.

Plot

"Elke moslim die in België sterft, plaatst zijn familie voor een zwaar dilemma: 'Waar gaan we onze overledene begraven? Hier of in het land van herkomst?'", teaset Netflix. Ishmael heeft daar een oplossing voor gevonden: hij start een handel in Marokkaanse grond. Die haalt hij naar België waarna overledenen toch daar begraven kunnen worden. Maar: "zonder het te beseffen openen ze daarmee de ‘kist’ van Pandora".

Adil en Bilall

Het regisseursduo, dat mogelijk ook aan de slag mag gaan met Beverly Hills Cop 4, heeft zin om na hun Hollywood-avontuur weer in België te gaan werken. "Grond vertelt een actueel verhaal dat heel herkenbaar is voor ons als moslims en Marokkanen, maar heeft tegelijkertijd ook een universeel karakter door de thematiek van familie en verlies", zeggen de twee. "We hebben een topcast, een supergoed scenario en vooral ontzettend veel zin om eindelijk met Grond te beginnen. Het jeukt om weer op een set te staan in Brussel, de plek waar het voor ons allemaal begon."

Grond heeft helaas nog geen releasedate.

Lees verder