Back To The Future-sneakers liggen binnenkort in de winkels

Veronica Superguide logo
Back To The Future-sneakers liggen binnenkort in de winkels

Back To The Future-sneakers liggen binnenkort in de winkels

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Michael J. Fox droeg ze ooit in de film Back To The Future en vorig jaar oktober kon hij ze voor het eerst off-screen gebruiken: de zelfstrikkende sneakers. Nike heeft een releasedatum bekendgemaakt voor de schoenen die nu echt werkelijkheid zijn geworden.

Nikes

Op 28 november is het zover: dan kun je je een echte Marty McFly wanen in de gloednieuwe Nikes met speciale krachten. Helaas voor ons gewone Hollanders zullen de sneakers niet hier verkrijgbaar zijn, maar moeten we toch echt afreizen naar de VS en daar vermoedelijk nachtenlang in de rij liggen voor de Nike Store.

Back To The Future

Back To The Future stond bol van de voorspellingen, die in oktober 2015 (de datum waarop Marty en Doc in de toekomst aankomen) werkelijkheid zouden moeten zijn. De Nikes die Marty in de film aanheeft, werden natuurlijk door Michael J. Fox himself getest en straks zijn ze dus ook voor de ‘gewone mens’ beschikbaar.

Twee weken lang

Een intern systeem in de schoen maakt het mogelijk dat de veters worden gestrikt wanneer je de schoen aantrekt. Er zal LED-verlichting in de hak oplichten als dit gebeurt. Een echt technisch, en elektrisch hoogstandje dus, waardoor de schoen ook opgeladen dient te worden. Dit kan met een aparte oplader die er in vijf uur tijd voor zorgt dat de schoenen twee weken lang meegaan. 

Lees verder