AVROTROS maakt serie gebaseerd op thrillers Simone van der Vlugt

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
AVROTROS maakt serie gebaseerd op thrillers Simone van der Vlugt

AVROTROS maakt serie gebaseerd op thrillers Simone van der Vlugt

|
|

Laatste update:

Goed nieuws voor fans van rechercheur Lois Elzinga. De speurneus uit de succesvolle romans van Simone van der Vlugt krijgt volgend jaar haar eigen televisieserie!

Trilogie

Onder de naam LOIS gaat producent Endemol Shine Nederland een thrillerserie maken voor AVROTROS. De serie is gebaseerd op de populaire boekenreeks van schrijfster Simone van der Vlugt over rechercheur Lois Elzinga. De succesvolle boeken Aan Niemand Vertellen (2012), Morgen Ben Ik Weer Thuis (2013) en Vraag Niet Waarom (2014) vormen de basis van de serie. Elke aflevering is gebaseerd op een van de delen uit deze trilogie.

Uniek

Bijzonder is dat iedere aflevering anderhalf uur duurt. Dat is uniek in de Nederlandse seriewereld. De makers hebben zich daarbij laten inspireren door BBC-series als Sherlock Holmes en Wallander, die ook negentig minuten per aflevering duren. LOIS wordt geregisseerd door Lourens Blok (Vechtershart, Nieuwe Buren) en geschreven door Thomas van der Ree (Smeris, Riphagen). De hoofdrolspelers van deze miniserie worden later bekendgemaakt.

Spannend

Op de site van producent Endemol Shine Nederland vertelt Van der Vlugt: "Ik vind het geweldig en een eer dat de AVROTROS en Endemol Shine Nederland een nieuwe dramaserie maken geïnspireerd op mijn trilogie over rechercheur Lois Elzinga. Ook al ben ik nauw betrokken bij de totstandkoming van het script, het blijft spannend hoe aan het verhaal en Lois gestalte wordt gegeven. Ik kan niet wachten tot ik haar op de buis zie!”

LOIS is in het najaar van 2018 te zien op NPO 1 bij AVROTROS.

Lees verder