AVROTROS behandelt Songfestival-winnares Getty Kaspers als "stuk stront"

Veronica Superguide logo
AVROTROS behandelt Songfestival-winnares Getty Kaspers als "stuk stront"

AVROTROS behandelt Songfestival-winnares Getty Kaspers als "stuk stront"

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Oud-Songfestival-winnares Getty Kaspers klapte gisteren in De Stentor uit de school over haar relatie met AVROTROS - of eigenlijk, het gebrek aan een relatie. Ze is zelfs verdrietig over de hele situatie. 

In het interview feliciteert Getty haar troonopvolger Duncan, aan wie ze het Songfestival-stokje doorgeeft. In 1975 won ze als zangeres van Teach In het liedjesfestijn met 'Ding- A-Dong'. Omroep AVROTROS laat haar sindsdien naar eigen zeggen links liggen. 

Stuk stront

Getty, die gisteren in Pauw óók sprak over Duncans overwinning, vindt dat AVROTROS haar behandelt als een, nou ja, zeg het zelf maar: "Ik vind het raar dat ze helemaal geen contact met mij zoeken. Ik voel met net een stuk stront ofzo. Door Songfestivalverenigingen word ik altijd uitgenodigd. Daar voel ik de waardering. Maar van de AVROTROS niet eens één belletje." 

Verdrietig

"Ik ben niet boos, maar vooral verdrietig", gaat Getty verder. Er was ook een filmmaker die een documentaire met haar wilde opnemen in Tel Aviv. "Dat ik ging kijken wat Duncan aan het doen was. Maar de AVROTROS had andere plannen, dus dat ging niet door.” Nodigt de omroep haar dan wel uit voor het Songfestival volgend jaar? "Ik laat het helemaal over aan de mensen."

Madonna

Ze voegt eraan toe dat ze absoluut niet gaat bedelen voor een plekje in de liveshow. "Ik ben teleurgesteld. Dat er helemaal geen moeite wordt gedaan voor iemand die 44 jaar lang de laatste winnaar voor Nederland was.” Ook haalt Getty nog even fijntjes uit naar Madonna. "Dat optreden was toch een aanfluiting. Vreselijk. Dat noemen ze dan een wereldster." Ze was zeker niet de enige die er zo over dacht

AVROTROS heeft nog niet op het interview met Getty gereageerd.

Lees verder