Namor van Marvel in Avengers Endgame

Veronica Superguide logo
Namor van Marvel in Avengers Endgame

Bevestigd: Avengers: Endgame hint op bioscoopdebuut Namor

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Oplettende Marvel-fans was het al opgevallen: een cryptisch gesprek in Avengers: Endgame, dat mogelijk de komst van Namor aankondigde. De dialoog in kwestie vindt plaats tussen Black Widow (Scarlett Johansson) en Okoye (Danai Gurira). De voormalige spionne informeert tijdens een patrouille naar trillingen die zijn geregistreerd op de zeebodem. Okoye verzekert haar er echter van dat het slechts een aardbeving betreft en dat ze geen verdere actie hoeven te ondernemen. Maar de scenarioschrijver van Avengers: Endgame bevestigt nu dat er zich heel wat meer afspeelde onder de oppervlakte van de oceaan!

Wakanda

ComicBook.com hield onlangs een Quarantine Watch Party van Avengers: Endgame. Daarbij beantwoordde scenarioschrijver Christopher Markus vragen van kijkers. Toen hem werd gevraagd of de trillingen op de zeebodem misschien een verwijzing waren naar Namor en zijn koninkrijk Atlantis, gaf hij het veelzeggende antwoord: “Soms plant je zaadjes. Soms groeien ze.” Het feit dat uitgerekend de generaal van Wakanda al dan niet bewust naar Namor verwijst is extra pikant. Er gaan namelijk al langer hardnekkige geruchten dat Namor zijn bioscoopdebuut zal maken in Black Panther 2!

Finale

Hoewel Markus zijn lippen verder stijf op elkaar houdt, zou het niet de eerste keer zijn dat een Marvel-film al dan niet subtiel verwijst naar een toekomstig deel in de reeks. Zo werd Doctor Strange al even genoemd in Captain America: The Winter Soldier en vingen we in de finale van Avengers: Infinity War een glimp op van het logo van Captain Marvel. Laten we hopen dat Namor ook het onthaal krijgt dat deze klassieke Marvel-held verdient!

Lees verder