Avatar-regisseur James Cameron presenteert serie over geschiedenis sciencefiction

Veronica Superguide logo
Avatar-regisseur James Cameron presenteert serie over geschiedenis sciencefiction

Avatar-regisseur James Cameron presenteert serie over geschiedenis sciencefiction

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Goed nieuws voor sciencefictionliefhebbers: niemand minder dan James Cameron (Avatar, The Terminator) gaat vanaf volgend jaar een zesdelige documentaireserie hosten over hun favoriete genre!

Stempel

Er zijn weinig regisseurs die zo hun stempel op het sciencefictiongenre hebben gedrukt als James Cameron. Hij regisseerde de bloedstollende monsterfilm Aliens, het baanbrekende Terminator 2: Judgment Day en natuurlijk Avatar, de film die 3D populairder dan ooit maakte! Hij is dan ook de perfecte kandidaat om een documentairereeks over sciencefiction te presenteren.

Pulpstrips

In deze serie, getiteld James Cameron’s Story of Science Fiction, belicht de regisseur de evolutie van sciencefiction: van klassieke romans en pulpstrips van vroeger tot de grote blockbusters die nu miljoenen mensen naar de bioscoop lokken. “2001: A Space Odyssey inspireerde me om films te gaan maken. Ik was gek op de special effects, maar ik was vooral onder de indruk van de vragen die daarachter schuilde: hoe komt de wereld aan zijn eind? Wordt technologie onze ondergang? Wat betekent het om mens te zijn?” In de serie gaat Cameron aan de hand van de grote sciencefictionwerken op zoek naar het antwoord op deze vragen.

James Cameron’s Story of Science Fiction is volgend jaar te zien op de Amerikaanse zender AMC. Of en wanneer de serie in Nederland uitgezonden zal worden, is op dit moment helaas nog niet bekend.

Lees verder